HCL.HR

Besplatni FPS Dirty Bomb preimenovan u Extraction

ToxarE 27.08.2013.   •   4 komentara


Nakon što su ju najavili pod nazivom Dirty Bomb krajem prošle godine, nova FPS igra od kreatora Enemy Territorya mijenja naziv u Extraction. U priču je uskočio izdavač Nexon.

Nakon nekoliko mjeseci šutnje, konačno smo saznali ponešto novih detalja o Dirty Bombu, nadolazećoj besplatnoj FPS igri od kreatora Enemy Teritorrya. Projekt je naime promijenio naziv – igra se sada naziva Extraction, a u priču je uskočio izdavač Nexon koji će ju plasirati na PC tržište Europe, Australije, Novog Zelanda i Sjeverne Amerike. Doduše, nije otkriveno kada ćemo ju na tim tržištima zapravo vidjeti.

Ono što znamo, odnosno ono što nam Splash Damage garantira u novoj objavi na svojem blogu, je da ovaj nadolazeći F2P naslov za PC neće imati “pay to win” elemenata.

“Uvijek smo vjerovali da bi u multiplayer bitkama trebala pobjeđivati vještina igrača, a ne količina potrošenog novca”, stoji u objavi.

“Uvijek morate biti u mogućnosti razumjeti zašto ste pobijedili ili izgubili, uz zajednicu igrača koja će vam poželjeti dobrodošlicu i pomoći vam postati bolji igrač. To je Extraction za nas, a Nexon podupire tu viziju do kraja.”

Isti taj blog post objašnjava i kako je Extraction zapravo izvoran naziv igre, ali su ga promijenili u Dirty Bomb zbog bojazni da neće moći službeno zaštiti taj naziv. Sada kada je Nexon uletio kao izdavač, sigurni su da s time neće biti problema. Krajem prošle godine objavljen je prvi gameplay video iz igre; ako vam je promaknuo pogledajte ga ispod.

Naravno, sigurni smo da se igra u međuvremenu u mnogočemu promijenila, a budući da je dobila i novu službenu (teaser) stranicu, rekli bismo da možete očekivati i novi prikaz gameplaya uskoro. Ispod samog videa provjerite i nekoliko screenshota objavljenih uz spomenuti blog post.

Komentari (4)

  • Black op

    27.08.2013 - 18:09

    Ako nije pay to win onda vjerovatno nece biti besplatno.

  • Shtrude1

    27.08.2013 - 18:32

    Well well well, nexon hmm , pitam se da li ce to bit sada pucacina ili kozmeticki simulator.

  • Andjo

    27.08.2013 - 21:52

    Zasto je vijest smjestena u Multiplatform kategoriji kad je igra za PC?

    • Ementaler

      @Andjo, 28.08.2013 - 08:27

      Slučajno ostalo u toj kategoriji, nažalost – sad je bolje to ne mijenjati. Svejedno, istaknuto je u članku da je igra za PC.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?