HCL.HR

BioWare više ne želi da mu fanovi raspravljaju po forumima

Zoran Žalac 30.07.2016.   •   6 komentara


Krajem osmog mjeseca BioWare će ugasiti forume za svoje popularne serijale Mass Effect i Dragon Age u nadi da će se rasprave fanova preseliti na društvene mreže.

mass effects andromeda

BioWareove igre Mass Effect i Dragon Age serijala kompleksni su proizvodi o čijim se individualnim segmentima ima što za raspravljati. Iz tog razloga službeni forumi za te igre bili su popularna internetska odredišta za fanove, a često i prvi izvor informacija o budućim igrama te za rješenja tehničkih poteškoća kod postojećih. No, od 26. 08. ove godine sve to odlazi u povijest, zajedno s još nekoliko starijih BioWareovih naslova.

Naime, BioWare je donio odluku o gašenju foruma za navedene igre te se nada da će komunikaciju s fanovima ubuduće ostvarivati kroz društvene mreže. U objašnjenju ovog poteza stoji kako su forumi ranije bili jedino mjesto susreta developera i fanova, ali da se to danas uvelike promijenilo jer postoje Facebook, YouTube, Twitter, Instagram i sva sila ostalih društvenih servisa. Uostalom, sve je više sajmova (u SAD-u) na kojima ekipa iz BioWarea direktno komunicira s fanovima, a sami fanovi ionako imaju zajednice na Tumblru, Redditu i drugim odredištima.

Gašenja će biti pošteđen jedino forum za Star Wars: The Old Republic, što BioWareovim fanovima nije najbolje sjelo. Kao poseban problem ističe se zabrinutost o potpunom brisanju foruma, što bi značilo da se time gubi hrpa pomoćnih savjeta i rješenja problema na koje igrači još uvijek mogu naletjeti u Mass Effect i Dragon Age igrama.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Anomaly

    30.07.2016 - 21:37

    Nisam aktivan na HCL forumu ali forumi su po mom skromnom mišljenju daleko bolji od tih društvenih gluposti gde je teže i nepreglednije voditi diskusiju.

  • Hazardous Material

    30.07.2016 - 22:34

    Kako uopće mogu uspoređivati SLUŽBENI forum sa ostalim stranicama, to mi stvarno nije jasno

    • Anomaly

      @Hazardous Material, 31.07.2016 - 00:06

      Najverovatnije smatraju da tako lakše mogu steći nove kupce, sve je u parama.

  • CoolBroCool

    31.07.2016 - 17:43

    Imaju i nemaju pravo oko svojih odluka

  • darijoman

    31.07.2016 - 19:32

    Jest da su društvene mreže danas popularnije ali forum je forum

  • tryon

    31.07.2016 - 23:07

    žalosno. gase jedan community, sto je veliki gubitak.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?