HCL.HR

BioWare više neće raditi na nekad najskupljoj MMORPG igri

Zoran Žalac 07.06.2023.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni tim BioWare prestaje se baviti Star Wars franšizom, a 12 godina nakon lansiranja igre Star Wars: The Old Republic daljnji bi razvoj trebao nastaviti drugi studio.

Stara MMO igra Star Wars: The Old Republic uskoro bi trebala dobiti novog developera, prenosi IGN. Dvanaest godina nakon lansiranja, ekipa BioWarea prestat će raditi na toj igri kako bi se u potpunosti posvetili svojim budućim projektima – Dragon Age Dreadwolfu i sljedećem Mass Effectu.

Star Wars TOR nastavit će dobivati nove sadržaje, ali bi na njima trebao raditi studio Broadsword Online. Doduše, predviđeno je da će u taj tim preseliti dio zaposlenika BioWarea koji u do sada radili na igri. Trenutno na Star Wars TOR-u radi oko 80-ak ljudi.

BioWare je trenutno u svom najdužem razdoblju bez nove igre. Prošle su već četiri godine od njihovog zadnjeg naslova, a devet godina od zadnjeg uspješnog projekta. U tom periodu BioWare je otkazao razvoj jedne igre (Shadow Realms), pokušao rebootati serijal Mass Effect (Andromeda) te se ugurati u format live service igara (Anthem). Nijedan od tih projekata nije bio osobito uspješan te firma sada sve svoje snage polaže u dvije franšize – Dragon Age i Mass Effect.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • SonOfZeus

    07.06.2023 - 15:42

    Bas me zanima da li bi se dalo izvuci podatak koliki dio tima je ostao od ME3. Vjerojatno 30%.

  • Virty

    07.06.2023 - 18:49

    Igrao sam od day 1 nekih par mjeseci, ali kao da je falilo “ono nešto”.
    Povremeno se vratim, ali nažalost, ne vuče me….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?