HCL.HR

Bivši Blizzardovci osigurali još 25 milijuna dolara, žele napraviti najbolju moguću RTS igru

Stjepan Fikter 27.01.2022.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Ekipa nezadovoljnih zaposlenika koja je otišla iz Blizzarda i osnovala Frost Giant studio, sada je osigurala financije za izradu strategije kakvu su oduvijek željeli.

Od svog osnivanja prije dvije godine, Frost Giant studio prikuplja financije kako bi mogli napraviti stratešku igru kakvu su oduvijek željeli.

Ovaj studio osnovalo je devet Blizzardovih veterana koji su napustili tvrtku nakon što je vodstvo odlučilo ukinuti razvoj novih sadržaja za StarCraft 2, čime su ujedno i kompletno napustili RTS žanr u kompaniji.

Iako još uvijek čekamo na najavu njihovog debitantskog naslova, ekipa iz Frost Giant studija otkriva kako su u zadnjoj rundi financiranja uspjeli prikupiti 25 milijuna dolara od različitih tvrtkim među kojima je inače i Riot Games. S tim iznosom, uz one ranije prikupljene, osigurali su sveukupno 34,7 milijuna koji bi im trebali omogućiti razvoj projekta kojeg nisu mogli realizirati u prijašnjoj tvrtki.

Financije će tako biti iskorištene za zaposlenje novih ljudi, premještanje u novi prostor te za tehnologiju koja će pogoniti igru, a to je Unreal Engine 5. Osnivač studija Tim Morten kaže: “Istražujemo i eksperimentiramo s novim alatima za animaciju, vizualne efekte i umjetnu inteligenciju. Također istražujemo inovativne načine za potpunu integraciju esporta u našu igru i za podršku za buduću zajednicu igrača.”

Uz to, nadodaje: “Apsolutno želimo napraviti najbolju moguću RTS igru, onu koju će postojeći fanovi i novi igrači biti uzbuđeni igrati od prvog dana. Mislimo da to možemo i predani smo svojoj misiji zbog toga koliko volimo žanr i njegove igrače. Nadamo se da će svi koji vole RTS žanr jednako kao i mi biti uzbuđeni saznati više o tome što radimo kada igračima omogućimo prvi pogled na našu igru kasnije ove godine.”

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • BozanicJosip

    27.01.2022 - 11:59

    Aaaa nice!!! Ne znam ni sam zašto sam nahajpan, al već dugo nisam igrao neki RTS, a u zadnje vrijeme užasno krejvam

  • DjokaBA

    27.01.2022 - 13:36

    Lepa vest.

  • StargateFan

    27.01.2022 - 16:08

    Samo da se ne prodaju Microsoftu 🤣😂

    • Virty

      @StargateFan, 27.01.2022 - 16:49

      Slažem se! 🙂

  • Valhalla

    27.01.2022 - 18:37

    Znam lika koji radi u ovome studiju, imaju dobre ideje ali ovo je još na začetku.
    Tek su prošle godine postavili urede tako da ima do ovoga još godina ali sretno im.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?