HCL.HR

Bivši developeri Battlefielda otvorili novi studio The Outsiders

Zoran Žalac 20.02.2015.   •   1 komentara


Dva veterana Battlefield serijala otisnula su se u indie vode te osnovali novi studio pod nazivom The Outsiders. Prvi projekt bit će im RPG naslov s dinamično strukturiranom pričom.

Švedska je od ovih dana bogatija za još jedan studio koji će se baviti proizvodnjom videoigara. Ime mu The Outsiders, a osnovali su ga bivši zaposlenici DICE-a, odnosno veterani Battlefield serijala David Goldfarb i Ben Cousins. Goldfarb je bio glavni dizajner Battlefielda 3, a nakon toga je radio i na Payday serijalu. Sada kad se otisnuo u nezavisne vode ipak će se okušati u nečemu drugačijem.

Prvi projekt tima The Outsiders bit će RPG naslov koji je u planu za PC platformu, a kasnije potencijalno i za konzole. Igru još nisu spremni prikazati jer je još u konceptualnoj fazi, ali je otkriveno kako s njom ciljaju na dinamičnu priču bez unaprijed definirane strukture.

„Zainteresiran sam za sistematiziranu priču. Znam da je Ken Levine nedavno pričao o tome, i ja imam drugačiji način na koji se želim okušati u tome. Ali mislim da to neće biti igra s cutscenama.“ – izjavio je Goldfarb.

Kreator BioShocka kojega Goldfarb spominje također želi napraviti igru s dinamičnom pričom, a u tom kontekstu hvalio je Nemesis sustav prošlogodišnjeg Shadow of Mordora. Za očekivati je stoga da ćemo od ove dvojice vidjeti nekoliko interesantnih pokušaja novih vrsta naracije u videoigrama.

Komentari (1)

  • SNAKE2225

    21.02.2015 - 17:32

    Ben Cousins je bio prije i za Battlefield Heros i Play4free

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?