HCL.HR

Bivši predsjednik američkog Nintenda podržava “igraj da zaradiš” koncept igara

Zoran Žalac 28.04.2022.   •   14 komentara   •   Industrija videoigara


Bivši predsjednik Nintendovog ogranka u Americi izjavio je kako vjeruje da će blockchain tehnologija imati značajnu ulogu u videoigrama budućnosti te da bi volio da kroz igre može prodavati svoja postignuća u njima.

Reginald Fils-Aimé je tijekom svog 13-godišnjeg mandata u američkom ogranku Nintenda imao nekoliko upečatljivih izjava. Naravno, svi smo zapamtili “Moje tijelo je spremno” kad je na E3 sajmu isprobavao Nintendo Wii Balance Board. No, još jedna često referirana Reggiejeva izjava bila je: “Igra je zabava. Ako nije – zašto se uopće zamarati igranjem?”

Neki bi danas na to pitanje odgovorili da nije bitno je li igra zabavna ako se preko nje može zaraditi. Tehnologija blockchaina otvorila je priliku za digitalna vlasništva NFT-ova u virtualnom okruženju, a Fils-Aimé navodi da nije protiv koncepta igranja igara da bi se imalo vlasništvo nad nečim u tim igrama, te naposljetku zaradilo na tom vlasništvu. U razgovoru na SXSW panelu izjavio je sljedeće:

“Ja vjerujem u blockchain. Mislim da je to stvarno neodoljiva tehnologija. Isto tako vjerujem u koncept igranja za vlasništvo unutar igara, i to kažem kao igrač koji je možda uložio 50, 100 ili 200 sati u igru, i kad sam spreman prijeći na nešto drugo – ne bi li bilo odlično unovčiti ono što sam izgradio? Sad bi mi neki ovdje ponudili novac da želim prodati svoj otok u Animal Crossingu; volio bih da to mogu unovčiti. Blockchain tehnologija u kodu igre omogućila bi mi to.” – izjavio je Fils-Aimé.

Ipak, Fils-Aimé dodaje da korištenje blockchain tehnologije u igrama mora biti fokusirano na dobrobit igrača, a ne tvorca igre.

“Kažem ovo u kontekstu da to mora imati smisla za igrača. Ne smije to biti pristup po kojem bi developeru to bio način da zaradi još više novca. Na kraju to mora biti dobro za igrača, ali vidim priliku (za blockchain u igrama).” – zaključio je Fils-Aimé.

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • Moonlight22

    28.04.2022 - 14:53

    NFT – >No fucking thanks

  • DjokaBA

    28.04.2022 - 15:07

    Isprobao sam par NFT igara, meni su jako dosadne bile. Vrlo sam brzo odustao od njih.. Ne znam sta ce biti u buducnosti, ali za sad su sranje.

    • PppPP

      @DjokaBA, 28.04.2022 - 15:28

      pa naravno kad je bitno jedino zaradit njima

  • Conqueror

    28.04.2022 - 15:22

    Reggie Fils-Aimé cak je izjavio da mu je drago sta je Microsoft kupio Activision Blizzard. On je jos kao predsjednik Nintenda of America bio u dobrim odnosima sa Xboxom, tj. sa Microsoftom, a opce poznato da se sjediste Nintendo of America nalazi blizu sjedista Xboxa.

    “The purchase of Activision by Microsoft, I think that was a great distress buy, the stock price had a lost a third with all of the cultural issues that the company has had, it was a fantastic purchase of King, mobile games, Call of Duty…just a fantastic purchase.

    “Look that’s going to be a decision my good friends Phil Spencer and Satya [Nadella] make, that’s not my call… but as an executive, I know that leaders set the culture and that [Activision Blizzard] was a bad culture, it’s not just Activision…regrettably the gaming industry has had a number of these types of situations…”

    Former Nintendo Boss Applauds Xbox’s ‘Fantastic’ Acquisition Of Activision Blizzard

    A sta se tice ovoga on ima svoje misljenje koje treba uvaziti bez obzira slagali se mi sa njim ili ne

  • Rastmahatta

    28.04.2022 - 15:36

    Sva sreća pa je bivši

  • Apocalypse4987

    28.04.2022 - 15:37

    Zanimljivo kako večina glavešina u gaming industriji podržava NFT-ove a večina igraća ne. I onda govori da nema tu zarade za izdavače. Moš mislit

  • Iron666

    28.04.2022 - 17:38

    Tog dana kad igre postanu posao preko kojeg možeš zaradit novac, to više neće biti igre 🙂

    • kebbab

      @Iron666, 28.04.2022 - 18:13

      A onog dana kad su igre postale posao za potrošit pare, to su bile igre?

    • Iron666

      @kebbab, 29.04.2022 - 06:43

      Igre su tu da se zabavljaš i ili zaradiš kvalitetom svoje igre na svjetskoj razini. Ne lupetaj. Onog trenutka kada se to promjeni i kada im glavna namjena bude zarada, igre će biti sve, samo ne igre. Ne znam jeste li svjesni, ali već sad se kvalitet igara srozao, zamisli kako bi tek bilo kad bi im glavni fokus bio nft…

  • Saren

    28.04.2022 - 18:52

    Hvala ne hvala, samo nek si on i njemu slicni to zadrze.

  • Darac83

    28.04.2022 - 21:13

    Mislim da je ovo što je izjavio jedno veliko sr*nje. Na žalost, primit će se, neminovno…

  • vragec25cro

    29.04.2022 - 08:50

    S jedne strane podržavam čovjeka,zasto ne bih zaradio na necemu usput ako mogu,a s druge steane ne podrzavam kad vidimo gdje nas to odvelo s mikrotransakcijama

  • SanKa

    29.04.2022 - 10:54

    NFT je teški scam i useless shit

    • TypicalHog

      @SanKa, 30.04.2022 - 16:55

      Šta je bolje kad u Valorant-u npr. kupiš skin i onda ga više ne možeš prodat ili trade-at?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?