HCL.HR

Bivši šef Call of Dutyja postao je novi šef Battlefielda

Domagoj Plantak 04.06.2021.   •   15 komentara   •   Industrija videoigara


Byron Beede proveo je u Activisionu skoro 20 godina, gdje je zadnje predvodio razvoj Call of Dutya. Sad je u EA-u zadužen za istu stvar – samo u timu Battlefielda.

Electronic Arts obznanio je kako se ekipi zaduženoj za Battlefield franšizu pridružio Byron Beede, čovjek koji je sve do sada upravljao Call of Duty serijalom. Beede je proveo gotovo dva desetljeća u Activision Blizzardu, a posljednje godine proveo je upravo kao menadžer nad Call of Duty franšizom, a čijim su angažmanom tako oživljeni i megapopularni Call of Duty: Warzone i Call of Duty Mobile.

Njegov uspješan rad prepoznao je i EA pa je Beede sad ni više ni manje nego također menadžer, koji će se pobrinuti da nadolazeći Battlefield bude bolji od ovogodišnjeg Call of Dutya. Već znamo da EA u pripremi ima i mobilnu verziju Battlefielda najavljenu za 2022. godinu, pa je potreba za gospodinom Beedom tim logičnija i zanimljivija.

Electronic Arts naglašava kako ovaj potez “signalizira strateško i dugoročno nastojanje koje je nužno za daljnji rast franšize“, referirajući se naravno na Battlefield. Bivši šef Call of Dutya tako će svoje rezultate podnositi osnivaču Respawn Entertainmenta Vinceu Zampelli, a koji je prošle godine preuzeo vodstvo nad DICE-om u Los Angelesu.

Čini se da ovim potezom EA ima savršen recept kojim će vratiti Battlefield u formu, a za koji je sam priznao da je prodajno podbacio u slučaju Battlefielda 5 iz 2018. godine. S druge strane, Call of Duty: Modern Warfare uz Warzone je godinu kasnije ostvario rekordne rezultate, dok je svojevremeno EA-ov CEO Andrew Wilson komentirao da je mogući problem s BF5 bilo to što su zanemarili Firestorm (njihov neproslavljeni battle royale) nauštrb kampanje za jednog igrača. Call of Duty: Warzone zbog toga praktički nije imao svojevrsnu konkurenciju, što je Activisionu dodatno olakšalo rivalstvo koje između ova dva serijala traje godinama.

Iako još nema službene potvrde da će Battlefield 6 imati battle royale mod, sve upućuje na to da će upravo Beede imati veliku odgovornost pri kreiranju dostojne konkurencije Warzoneu. U četvrtom mjesecu iz DICE-a su poručili da na Battlefieldu 6 radi najveći tim do sada pa nije suludo očekivati kako će uz klasični i mobilni Battlefield svoje mjesto negdje pronaći i potencijalni battle royale mod. Ako već ne paralelno s izlaskom šestice, onda naknadno, kao što je to bio slučaj s Warzoneom.

Službeno otkrivanje Battlefielda 6 zakazano je za 9. 6. u 16 sati, kad ćemo definitivno imati više pametnih informacija. Ili se tome barem nadamo.

Komentari (15)

  • mili1985

    04.06.2021 - 10:06

    Uuu kakav nož u leđa!
    Inače da li sam dobro shvatio, zanemarili su firestorm mod jer su se fokusirali na singleplayer kojeg se proleti kroz sat vremena..

  • BoneDigger

    04.06.2021 - 10:06

    Oni i dalje misle da je problem sa BFV bio taj što je Firestorm mod bio loš? A to što su prodali 1/4 po punoj cijeni nije uopće problem? Ako ih ovaj tip ne spasi loše im se piše jer su definitvno izgubili doticaj sa realnošću. U svakom slučaju se ni malo ne radujem novom BF-u jer ce vjerojatno biti neka razvodnjena verzija kako bi to lakše prodali klincima. No nadam sam u krivu.

    • doctorsparta

      @BoneDigger, 04.06.2021 - 11:23

      Mislim da jedino ti nemaš “doticaj s stvarnošću”. Kao prvo BFV je ostvario loše rezultate prodaje puno prije dolaska Firestorm-ea (nakom mjesec dana bila je na 40%popusta). Firestorm je došao naknadno kao dio loše Live Service usluge i koji je trebao poboljšat prodaju same igre. Kad je Firestorm zamro nakon mjesec dana od launcha, zamrla je i potpora tom modu. Zadnji čavao u lijesu je bio Warzone. A zadnji pokušaj oživljavanja igre je bio Pacific dodatak i onda je ubrzo počelo muljanje s TTK. I onda je igra potpuno umrla jer joj je hard core fan baza okrenula leđa. Čitaj dotični gospodin preuzima Live Service igre i to je to. O kakvom ti BR-u pričaš? A o tome da se ne treba radovati novom nastavku? Zašto? Najveći tim ikada radi na igri, čak je i NFS odgođen, zaustavila se podrška SWBF2 i BFV, sve zbog BF-a. Samo da kopiraju CoD:MW na BF način mlatit će pare da nisu istine. HYPE je sulud oko igre samo zato što joj je uzor BF3i4. Ono što je bitno da su skužili da je fan baza bitna, kada je rečeno da će igra biti “ljubavno pismo ljubiteljima franšize”. Bez brige naučili su lekciju nakon #notmybattlefiled vidilo se na očajnim prodajnim rezultatima

    • BoneDigger

      @doctorsparta, 04.06.2021 - 17:52

      Pa to i govorim, da se loše prodao sa ili bez ikakvog Firestorma jer su izgubili fanove kad su prodavali muda pod bubrege. I to nije prvi put, to se osjetilo i sa prijašnjim BF i to je razlog zašto nisam uzbuđen – jer im ne vjerujem, niti najmanje. U čemu je tu problem? Upravo zbog gubitka povjerenja su i izgubili fan base. I taj fan base ne želi još jedan COD već BF. Svaka im čast na velikom timu za novi BF ali ako netko neće znati upravljati tim timom i voditi igru u pravom smjeru onda će opet biti veliki flop. Nadam se da neće jer je ovaj tip došao na vodeću poziciju. Ali ne vjerujem im dok ne vidim igru.

    • doctorsparta

      @BoneDigger, 04.06.2021 - 20:41

      Nemaš im šta vjerovati. EA zanima jedino para. A vide da nema pare ako fan baza nije sretna. Nema su tu šta gledati. Zato je prvi govor oko igre završio sa ” new bf is love letter to the fan base”. Znači svjesni su problema i gdje pare cure.

    • BoneDigger

      @doctorsparta, 05.06.2021 - 10:51

      Nemam im šta vjerovati?? Ovo nema nikakvog smisla. Izbor pojedinca je hoće li kupiti igru ili ne, tako da je bitko koliko povjerenje od igrača imaju. Meni je povjerenje prema njima nula, a kada izađu reviews onda će se možda popeti. Što je tu teško za shvatiti? “Rekli su da je ovo ono” rekli su i da će bfv biti epic pa nije, i svima u industriji su “igrači na prvom mjestu” što očito nije uvijek istina. Meni su starci rekli da djeda mraz dolazi kroz dimnjak a ja imao grijanje na plin 🙁 upropastiše mi djetinjstvo 😭

  • Vujo777

    04.06.2021 - 11:47

    Ode sve u ku’ac

    • doctorsparta

      @Vujo777, 04.06.2021 - 12:09

      Vince Zampella jedan od osnivača CoD-a, bivši šef Infintiy Warda i radio na CoD:MW2. preuzeo DICE LA prije 4 godine i time vodio razvoj BF-a od njegovih početaka. Sve uredu. Byron vodio Live service i početni razvoj/buissnes model Warzona jedne od najuspješnijih igara desetljeća i kojeg igraju APSOLUTNO SVI bivši BF streameri. ODE SVE U 3PM! Logika?

  • SilverMelior

    04.06.2021 - 12:11

    Ne mogu oni ni blizu prici CoDu, CoD ima veliku bazu hardcore fanova. Kakvo god smece CoD da izbaci prodace se u desecima miliona primjeraka, živ primjer Cold War.

    • doctorsparta

      @SilverMelior, 04.06.2021 - 12:18

      Pa i ne baš. Recimo BF1 je te godine prodao više primjeraka od CoD: Infinity War, koji je bio popljuvan i od igrača i od kritike. I dan danas – trailer za taj CoD ima najviše dislajkova od svih game trilera ikada. A meni je baš taj CoD bio ok hahaha Cold War je neki prosjek kvaliteta i sadržaja za CoD. I nije imao neke konkurencije tako da nije neki referentni slučaj. BR mod sve mijenja. Ako BF izbaci barem prosječni f2p BR bit će neugodno. Jer se sad kupuje base igra da bi boostao loadout za BR, a ne obrnuto.

  • PppPP

    04.06.2021 - 13:36

    jel to legalno???

  • gamenote1

    04.06.2021 - 15:34

    Raspad sistema znaci, onaj warzone je skup chitera samo i seljaka, koji au preskrti kupit moder warfare igrat normalan co op, pravi cod,

    Na sto ce bf samo licit, sreca pa imam 4orku djelili diabe kad mi se igra to igram

  • RickBarry

    04.06.2021 - 17:36

    Vata me neki hype zadnje vrime na novi BF. Nadam se da će ispunit očekivanja.

  • Toma_HR

    04.06.2021 - 18:40

    Samo da BF ostane ono šta je bio u nekoj novoj dimenziji. Ne treba nam warzone

  • perkan666

    04.06.2021 - 20:40

    Nisam neki strucnjak za igre ali uglavnom imam sve cod i btf kupljene igre!! mogu samo reci da je cod jednistavno zarazni I zabavni iako Sam u vrijeme btf 1 mislio da je btf 1 godinama ispred cod!! I bio je ali fizici !! Kod btf me odusevila fizika koja je ispred coda u svim segmetima! Ali to nije ono sto privlaci publiku!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?