HCL.HR

Blizzard najavio timsku pucačinu Overwatch

Stjepan Fikter 08.11.2014.   •   3 komentara


S Blizzcona stiže najava novog IP-a Overwatch, timskog shootera u kojemu će se heroji različitih klasa boriti po mapama diljem svijeta.

Blizzard inače nije poznat po čestom razvoju novih IP-a, no evo nečeg novog što ne spada u njihove popularne univerzume.

Iako je zaštitni znak igre otkriven ranije ove godine, Blizzardov novi IP Overwatch je po prvi put predstavljen sada na Blizzconu. Radi se o timskom shooteru u kojem se heroji bore u bitkama diljem svijeta. Kad to tako kažemo zvuči kao svaka timska pucačina ikada, no evo kako igru opisuju ljudi iz Blizzarda:

“Akcija u Overwatchu odvija se u tehnološki naprednoj, visoko stiliziranoj budućnosti Zemlje. U vrijeme globalne krize, međunarodna skupina vojnika, znanstvenika, avanturista i osobenjaka poznatija kao Overwatch, došla je da vrati mir u svijetu zahvaćenom ratom. Nakon mnogo godina, njihov utjecaj je nestao i na kraju su se razišli. Overwatch možda ne postoji, ali svijetu i dalje trebaju heroji.”

Prema prvim slikama, sama igra vizualno podsjeća na Valveovu popularnu pucačinu Team Frotress 2, a niti gameplayem nije daleko budući da će heroji biti podijeljeni na klase te će se sukobljavati u dva najavljena moda – Payload i Capture Point koji se također nalaze u već spomenutoj inspiraciji.

Predstavljeno je i 12 heroja s njihovim posebnim naoružanjem te vještinama kao i tri mape čija okruženja variraju od egipatske tržnice, preko japanskih vrtova pa sve do hologramskog Londona. Kako igra izgleda u pokretu možete provjeriti unutar priloženog trailera, a tu je i video koji objašnjava pozadinsku radnju oko sukoba. Beta testiranje na PC-ju planira se za iduću godinu i već su moguće prijave putem službene stranice, no datum izlaska još nije otkriven.

Komentari (3)

  • Adam Jensen

    08.11.2014 - 14:09

    Nesumnjivo je da će ovo bit dobra stvar

  • BioShock 4 Life

    08.11.2014 - 14:47

    Jeste da izgleda kao TF2, ali s druge strane, to je Blizzard. Napravice oni prebrutalnu pricu na osnovu ovoga i pricace se o njoj godinama. 😀

  • Virty

    08.11.2014 - 21:29

    I imat će masu igrača, nesumnjivo 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?