HCL.HR

BloodRayne – dhampirica protiv Trećeg Reicha

Zoran Žalac 15.10.2022.   •   12 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 20 godina svoje nam je zube pokazala dhampirica Rayne iz akcijske igre BloodRyne.

Protagonistice su u akcijskim igrama prije 20 su godina još uvijek bile prava rijetkost. Tek je Lara Croft bila iznimka pravilu da se igre sa ženskim likom u glavnoj ulozi ne prodaju baš najbolje. Međutim, developer Terminal Reality i izdavač Majesco odlučili su riskirati i igrati na kartu seksipila sa svojom igrom BloodRayne.

BloodRayne je bila akcijska avantura u kojoj smo preuzeli ulogu crvenokose Rayne. Ona je bila agentica tajnog društva koje štiti čovječanstvo, a uz to još i dhampirica – tj. ono što dobijete seksualnim činom između vampira i ljudskog bića. Krvi žedna Rayne bila je dizajnirana kao zanosna, ali i dominantna žena koja je svoje neprijatelje zavodila prije nego bi ih nemilosrdno dokrajčila. A neprijatelji su joj između ostalog bili Nacisti koji su tražili ostatke đavla u obliku okultnih relikvija.

BloodRayne se igrala iz perspektive trećeg lica, a moglo se koristiti oružja za blisku i dalekometnu borbu. Rayne je svoju energiju obnavljala tako što bi neprijatelje malo gricnula. Nakon određenog broja eliminiranih protivnika mogla se iskoristiti posebna moć zvana Blood Rage. Igra je imala ukupno četiri poglavlja te je trajala otprilike sedam sati.

BloodRayne je po izlasku dobila solidne ocjene i premda nije ostvarila ogromnu prodaju, bio je to početak nove franšize koja se kasnije proširila stripovima, ali i filmskom adaptacijom. Iste se 2005. uhvatio neslavni redatelj Uwe Boll, a taj film od propasti nisu mogla spasiti ni slavni glumci Ben Kingsley i Michael Madsen. Nekim je bizarnim čudom film 2007. dobio nastavak, također u Bollovoj režiji; samo u glavnoj ulozi više nije bila Kristianna Loken nego druga glumica – Natassia Malthe.

BloodRayne je u svijetu igara imala sveukupno tri igre, od kojih su sve remasterizirane u zadnje tri godine. Originalna igra još uvijek se može pronaći u prodaji na PC-ju.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (12)

  • Saren

    15.10.2022 - 15:47

    Jedan od drazih mi starijih naslova, steta sto nisu iskoristili priliku pa remaster odradili malo bolje ili da igra dobije neko novo poglavlje u novom naslovu.

  • Sinek

    15.10.2022 - 16:31

    ovaj art na vrhu mi je najjaci, anatomy schmatomy

  • djosic85

    15.10.2022 - 20:23

    Zakon igra, nastavak mi je bio lošiji. Pogledao sam čak i filmove koji su teške trashine 😁

    • sparrowpunk

      @djosic85, 16.10.2022 - 18:09

      Filmove je režirao Uwe Boll? Ili barem jednog od njih? Nisam gledao niti jedan ali sam ponešto čitao o njima i koliko se sjećam, BloodRayne je glumila Milla Jovovich.

    • djosic85

      @sparrowpunk, 16.10.2022 - 19:28

      Krivo se sjećaš, nema Mille… Ali se sjećam da je prvi dio imao čak i dobru ekipu, ben kingsley, michele rodriguez i michael madsen. Sad sam baš guglao da vidim koja je glumila Rayne, neka kristana loken, dobra ženska izgleda ali nisam upoznat s njenim radom. Ostali dijelovi bože oslobodi

    • sparrowpunk

      @djosic85, 17.10.2022 - 18:21

      Nisam gledao niti jedan BloodRayne film, kada su ih prikazivali nisu mi se činili zanimljivim. Ne znam kako sam povezao Jovovich sa BloodRayne, Loken je glumila u Terminatoru 3 i u onoj seriji koja se reprizirala na RTL2 je imala manju ulogu, Burn Notice se zove. Heh, ali za ovu Burn Notice sam i ja guglao a za Terminatora sam znao odprije….

    • djosic85

      @sparrowpunk, 17.10.2022 - 18:29

      A da u pravu si, terminator. I to onaj što ima mogućnost napuhat sise, novi model 🤣

    • sparrowpunk

      @djosic85, 17.10.2022 - 19:14

      Da, i ima ugrađene mitraljeze kao ona iz Austina Powersa😂.

  • ukek

    15.10.2022 - 20:24

    Rame uz rame sa Soul Reaver jedan od drazih starih serijala

  • John_Constantine

    15.10.2022 - 20:30

    Često sam gledao trailer koji mi je bio odličan. Uz to obožavam vampire. Ali na kraju je ispala solidna i povremeno naporna u nekim dijelovima. Dvojka je obećavala, ali bila mi je lošija. Remaster igara neću niti blizu.

    Šteta što je Uwe Boll kupio prava, pa napravio smeće od filma.

  • PrydaCro

    15.10.2022 - 21:21

    Kako sam uzivao dok sam igrao na svom kompu tamo nekad 2000tih. Neka jednostavnija vremena 😄

  • Klaudio89

    18.10.2022 - 00:26

    znao sam priču o ovome,ali ni do dan danas ju nisam ni imao prilike odigrati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?