HCL.HR

Capcom otkrio detalje o prošlogodišnjem hakerskom napadu na njihove servere

Josip Klanfar 14.04.2021.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Krajem prošle godine hakerska grupa Ragnar Locker napala je servere Capcoma i otuđila terabajt podataka, uključujući informacije o zaposlenicima. Sada znamo kako su izveli napad.

Trebali biste se sjećati prošlogodišnjeg skandala u redovima Capcoma zbog uspješnog hakerskog napada. Kažem da bi se trebali sjećati jer smo tada saznali neke sočne detalje o nadolazećem naslovu iz Resident Evil serijala. Napad je izvršila hakerska grupa Ragnar Locker, a sada znamo i način kako su to izveli.

Naime, za sve je kriv stari VPN uređaj – dok je većina tvrtke bila opremljena s novijim uređajima za privatnu virtualnu mrežu, podružnica u Americi je imala jedan stari VPN uređaj online koji je služio kao pričuva. Hakeri su to mudro iskoristili pa su preko njega ušli ne samo u podatke podružnice, već su se spojili i na servere japanskog ogranka i otuđili gotovo terabajt podataka s njih. Capcom je bio transparentan pa nam je shematski prikazao kako je napad na servere uspio.

“Capcom želi još jednom ponoviti svoje najdublje isprike za bilo kakve komplikacije ili zabrinutost zbog incidenta koji se dogodio. Kao tvrtka koja koristi digitalni sadržaj, ovu situaciju tretiramo s krajnjom ozbiljnošću te ćemo poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se pozabavili zahtjevima i uputama od strane zakonodavnih tijela, kao i ostalih relevantnih tijela u drugim državama.” – stoji u službenom priopćenju japanske tvrtke.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • djosic85

    14.04.2021 - 14:39

    Kako oni to lijepo skiciraju i malo dijete bi shvatilo što se dogodilo

  • don5pro

    14.04.2021 - 17:23

    Gore priložena slika su odgovarajuće mjere koje je capcom poduzeo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?