HCL.HR

Hakeri napali Capcom, otkrili kad stiže Resident Evil 8

Zoran Žalac 16.11.2020.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Grupa hakera navodno se dočepala povjerljivih podataka tvrtke Capcom, otkrivši njihove planove oko Resident Evil igara.

Hakerska grupa pod nazivom Ragnar Locker početkom ovog mjeseca izvršila je napad na japansku tvrtku Capcom u kojemu su navodno otuđili terabajt podataka te su od Capcoma tražili da im plate kako ih ne bi plasirali u javnost. Iz Capcoma na to nisu pristali pa su neke informacije i podaci završili na internetu. Iz Capcoma su potvrdili da su kompromitirani osobni podaci zaposlenika tvrtke, financijski podaci o poslovanju, povjerljive korporativne informacije te osobni podaci Capcomovih korisnika u SAD-u – srećom ne i podaci o bankovnim karticama.

Povjerljivi podaci koje spominju prvenstveno se vežu uz planove za budućnost Resident Evila. Sljedeće informacije nisu službeno potvrđene, ali su vrlo vjerojatno istinite. Dakle, iz otuđenih podataka može se iščitati kako Resident Evil 8 iliti Village izlazi nekad u četvrtom mjesecu 2021. Preciznije rečeno, krajem četvrtog mjeseca. Igra će imati demo verziju, s tim da će demo prvo biti dostupan igračima na PlayStation 5 konzoli, a ostalima nešto kasnije. Također se spominje nešto što do sada nismo znali – da će igra imati zasebnu online komponentu, odnosno multiplayer mod. Ne navode se detalji o kakvom će se multiplayeru tu raditi.

Osim Resident Evil Villagea spominje se i Resident Evil 4 – ali ne u kontekstu prerade već kao VR verzija – ekskluzivna za Oculus uređaje. Navodno isto tako izlazi u četvrtom mjesecu 2021.

Od ostalih informacija koje su procurile spominje se izlazak Monster Hunter Risea za PC te nova igra kodnog imena Shield. Iz Capcoma nisu komentirali nepotvrđene informacije nego su izjavili kako ne očekuju negativne posljedice zbog ovog napada, ali da će ubuduće biti na oprezu kako se slično ne bi ponovilo.

Komentari (5)

  • pleto

    16.11.2020 - 15:02

    Jel znaju datum kada odlazi COVID?

    • cmicko22

      @pleto, 16.11.2020 - 17:20

      Sljedeća dva tjedna su ključna

    • PppPP

      @cmicko22, 16.11.2020 - 17:30

      ne znam što se više ponavlja, stožer ili ova fora

    • Akull

      @pleto, 17.11.2020 - 10:19

      Po onom iscurenom dopisu svjetske banke je 2025 kraj ….L.p.

  • Strahinja Radonjic

    16.11.2020 - 19:09

    Pazi sad kad počnu zaposleni da ih tuže jer nisu sprečili širenje poverljivih informacija pa plate mnogo više. Zamisli neko objavi tvoje podatke uključujući adresu, zar treba da strahuješ da te neki debil ne dočeka pred kućom i zapreti da odaš poverljive projekte firme. Možda zvuči glupo ali zamislite da se ovo desilo Rockstaru i da je uradio isto šta i Capcom, tog dana bi pročitali vest da je neki developer Rockstar-a kidnapovan samo da oda kada izlazi GTA VI. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?