HCL.HR

Electronic Arts želi se iskupiti fanovima Command and Conquera vraćanjem serijala na PC

Zoran Žalac 12.10.2018.   •   11 komentara


Čini se kako su u Electronic Artsu voljni raditi na preradama starijih Command & Conquer igara za PC kako bi smirili ljute fanove.

Uvjerljivo najloše primljena igra s prošlog E3 sajma bila je Electronic Artsov Command and Conquer: Rivals. Ova mobilna 1v1 igra na razljutila je fanove kultnog RTS serijala koji već godinama nije vidio pošteno izdanje, a publika je svoje rekla – više od 59 tisuća igrača na YouTubeu je trailer za C&C: Rivals ocijenilo negativno.

U Electronic Artsu su začudo prepoznali poruku fanova i odlučili ih kontaktirati kako bi serijal vratili na PC, platformu s koje je i potekao. Na Redditu se tako javio producent Rivalsa Jim vessela poručivši kako tim razmatra neke uzbudljive ideje vezane uz remasteriziranje starijih C&C naslova za PC povodom nadolazeće 25. godišnjice serijala.

Od fanova traže povratne informacije u obliku želja i razmišljanja kakve bi C&C igre na PC platformi voljeli vidjeti u budućnosti. To vjerojatno neće utjecati na mobilni Rivals, ali je barem početak diskusije koja bi mogla rezultirati nečim boljim od prebacivanja serijala na mobilno tržište.

Označeno sa: ,

Komentari (11)

  • MoGaming

    12.10.2018 - 12:59

    Iskupite se sa novim nastavkom.

  • Luka 6c

    12.10.2018 - 13:16

    C&C serijal među začetnicima RTS-a, po meni neki od najboljih rts-a dolaze upravo iz c&c. novijeg kvalitetnog rts-a, pogotovo sa dobrim multiplayerom, nema već neko vrijeme. zadnje kaj igram multiplayer iz tog žanra je prastari c&c generals zero hour.

    • JohnSence

      @Luka 6c, 12.10.2018 - 13:51

      skorpion tank!

    • delko

      @JohnSence, 13.10.2018 - 11:37

      Overlord (ili nesto slicnog naziva) su najjaci kolilo se sjecam 😀 Definitivno Zero Hour je najjaca C&C igra 🙂

  • MaliMicek

    12.10.2018 - 13:43

    OpenRA je odlična stranica i projekt s koje se mogu skinuti originalni RA, Tiberian Sun itd i rade na modernim računalima i na novim OS. Osobno volio bih da se tako nešto jednostavno masterira na modernu grafiku ali uz stari feel gameplaya 90-ih.

  • KhorneFlake

    12.10.2018 - 13:54

    Nikad mi nije bilo jasno zašto su ukinuli Generals 2. Igra je izgledala obećavajuće u svakom pogledu, i kao pravi nastavak prethodnika. Samo je trebalo malo da smanje doživljaj sa DLC komandirima, i podese koju stvar u vezi njih prema feedbacku testera, a ne pravo ukinuti igru “jer nije bila po vašem ukusu”… Kako onda misle uraditi remaster, fanovi starih legendi nikad neće biti 100% zadovoljni.

  • afaron

    12.10.2018 - 13:58

    Neka naprave remaster Generalsa u novom engineu i meni super.

  • Dragan[MKD]

    12.10.2018 - 20:19

    Igram C&C Rivals i igra djeluje dosta dobro, ne znam zasto su popljuvali igru na traileru, cini mi se da u igru level tvojih edinica nije toliko bitan, kao skill ili strategija defend and attach controlnih tocki, kao u kojih edinica koristis u pravo vreme, u zadnji update lijepo su balansirali igru i uvele Tierove Bronze, Silver, Gold itd. Trenutno najbolja igra.

    • NickTronic

      @Dragan[MKD], 13.10.2018 - 12:24

      Popljuvali su igru jer nema razloga da nosi ime C&C-a.

    • afaron

      @Dragan[MKD], 13.10.2018 - 13:53

      Nisu je popljuvali zbog nje same, nego zbog činjenice da su developeri presli na mobilne platforme, umjesto da su napravili RTS za PC, što svi fanovi žele.

  • Loghain

    15.10.2018 - 08:44

    Ovo je jedna od definitivno najboljih vijesti u zadnje vrijeme u gamingu. Ja sam odrastao igrajući ovo po igraonicama u lan-u zajedno sa Warcraft rts-om i Quakeom. Ako je neki serijal zaslužio ponovno revitalizaciju onda je to sigruno C&C kao jedan od začetnika rts žanra. Nadam se da će nakom remastera uslijediti i izrada novih nastavaka !

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?