HCL.HR

Crusader Kings 2 dobio igranje na pretplatu

Zoran Žalac 19.02.2021.   •   2 komentara


Izdavačka kuća Paradox Interactive predstavila je pretplatničku uslugu za devet godina stari Crusader Kings 2.

Navikli smo da MMO igre imaju pretplatu za igranje. Navikavamo se i na to da Fortnite ima opcionalnu pretplatničku uslugu. A sada ćemo se navikavati i na to da individualne strateške igre također imaju svoje (opcionalne) pretplate. Naime, Paradox Interactive je u prodaju stavio, pazite sad, pretplatu na ekspanzije za devet godina stari Crusader Kings 2.

Sami Crusader Kings 2 je besplatan već neko vrijeme, ali ako želite dodatni sadržaj za tu igru, platit ćete ga više nego novi Crusader Kings 3. Vidite, za sve DLC-ove i ekspanzije Crusader Kingsa 2 treba izdvojiti ogromnih 309,70 eura.

Međutim, od sada postoji i alternativni način – većinu sadržaja možete dobiti pretplatom – za pet eura mjesečno. Ukupno tako dobivate pristup do 13 glavnih ekspanzija, 12 paketa s jedinicama, 14 paketa s glazbom te 10 paketa s portretima.

Možda zvuči suludo biti pretplaćen na ekspanzije za skoro deset godina staru igru, ali financijski gledano zapravo ima smisla. Za mali iznos dobivate pristup gomili sadržaja, a preko pretplate bi za te sadržaje potrošili više tek nakon pet godina uzastopnog igranja – svakog mjeseca. Naravno, najbolje bi bilo sve DLC-ove nabaviti na nekom popustu, ali u Paradoxu itekako znaju što rade s ovom pretplatom.

Njihove igre savršeno odgovaraju za pretplatnički model jer ih ljudi igraju na duge staze. Crusader Kings 3 je tako od prvoga dana bio dostupan u sklopu pretplate na Xbox Game Pass, a to mu nije naštetilo prodaji te je već u prvih nekoliko mjeseci prodan u više od milijun primjeraka.

Komentari (2)

  • Benjamin Scrool

    19.02.2021 - 19:04

    Ja stalno derem njihovu Europu Universalis IV. Predobra stvar ako si ljubitelj strateških igara. Samu igru i skoro sve DLC-ove sam ugrabio na popustima, a jedva čekam da ugrabim i Crusader Kings 3 na nekom popustu.

    • Wolfensteiner

      @Benjamin Scrool, 20.02.2021 - 09:15

      Topla preporuka za CK3- napredak u odnosu na CK2 u gotovo svakome pogledu, jedino sto zasad nemas bas sadrzaja kao npr u CK2 ako ga igras sada, no dodavati ce poslije. Fefinitivno preporucujem na nekom popustu, naravno uz DLC-jeve 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?