HCL.HR

Crytek priprema benchmark alat za testiranje VR mogućnosti

Zoran Žalac 11.08.2015.   •   1 komentara


Tvorci Crysisa pomagat će potencijalnim kupcima Oculus Rifta, HTC Vivea i drugih VR uređaja u testiranju i procjenjivanju konfiguracija na kojima će se VR igra pokretati.

Za uređaje virtualne stvarnosti i pokretanje igara preko njih trebat će nam poštene konfiguracije. Iz Oculusa su već predvidjeli svoju – Intel i5-4590, 8 GB RAM i Nvidia GTX 970 ili AMD R9 290, no to ne znači da će drugi uređaji, u prvom redu Valveov HTC Vive, tražiti isto to. I tu u priču uskače njemački tim Crytek.

Naime, Crytek će u suradnji s tvrtkom Basemark razviti alat koji će testirati jesu li nam računala sposobna za VR uređaje. Zasad neimenovani benchmark temeljit će se na CryEngineu, a procijenit će kakve grafičke postavke, latenciju, potrošnje i performanse sa svojim kantama možemo očekivati kada na sebe stavimo magične VR naočale.

U najavi, međutim, nije otkriveno hoće li benchmark biti potpuno besplatan ili će neke od tih procjena biti rezervirane za plaćenu verziju. U bilo kojem slučaju, praktično testiranje naspram teoretskog svakako je dobrodošla stvar za VR tehnologiju, posebice jer će se za same VR uređaje morati iskeširati četveroznamenkasti iznos.

Komentari (1)

  • IaMarmageddoN

    11.08.2015 - 12:34

    FUK JEA! Frend mi želi odstraniti dio mozga kojem se sviđa VR jer je kakti "prerano" ali jedva čekam da se negdje omogući testiranje ove tehnologije i ako neće biti preskupa, uzimam. Kanta mi to sigurno može podnijeti. BTW, ako će to biti benchmark od ove ekipe, a znamo da su njihove igre EXTRA zahtjevne još bolje. Yeahaw!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?