HCL.HR

Curiosity: What’s Inside the Cube ušao u završnu fazu

nebel 02.05.2013.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Eksperimentalni projekt Petera Molyneuxa u kojemu igrači razbijaju ogromnu kocku bliži se svoje kraju kada će samo jedan igrač otkriti veliku tajnu unutar kocke.

Peter Molyneux i njegov razvojni tim 22Cans prije sedam mjeseci lansirali su svoju eksperimentalnu „igru“ Curiosity: What’s Inside the Cube, u kojoj igrači nastoje razbiti niz slojeva velike kocke kako bi došli do Molyneuxove tajne „koja će im promijeniti život“. Iako se o ovom eksperimentu nije mnogo pisalo u zadnje vrijeme (jer, eto, očito se ništa nije događalo), Curiosity je jučer ušao u svoju završnu fazu te je do otkrivanja ostalo samo pedeset slojeva kocke.

U igru je tim povodom uvedeno odbrojavanje do predviđenog trenutka kada bi netko trebao „prokopati“ svoj put do tajne, a posebno bizarna slučajnost leži u tome da bi se to trebalo dogoditi 21. svibnja – na isti dan kada očekujemo službeno otkrivanje nove Xbox konzole. Molyneux je na tu temu ostao tajnovit, što je posebno interesantno s obzirom da je za Microsoft radio šest godina te da je bio upućen u razvoj nove konzole. Na pitanje jesu li završetak Curiosityja i otkrivanje novog Xboxa istog dana nešto više od slučajnosti, Molyneux je odgovorio sljedeće:

„Postoji interesantna mogućnost, možda, za mene da… pa, ne mogu reći ništa više od toga. Možda budem rekao nešto o tome kada dođe to vrijeme. Do tada ništa ne govorim.“

Molyneux je dodao kako se Curiosity odužio više nego je trebao (planirano trajanje bilo je šest mjeseci), a iako je nadmašio očekivanja i bio preuzet preko pet milijuna puta, nije uspio ispasti profitabilan. Ipak, eksperiment je kao takav bio uspješan, a sva saznanja i pogreške na koje je ukazao, 22 Cansu koristit će u razvoju sljedeće igre – tzv. Project Godusa koji je financiran putem Kickstartera.

Komentari (5)

  • tajger

    02.05.2013 - 14:09

    U kocki se nalazi Gabe Newell u Isusovoj halji koji drži primjerak Half Life Episode 2 Chapter 1 igre.

    • deltafors

      @tajger, 02.05.2013 - 14:34

      Lolololololol

  • Apocalypse4987

    02.05.2013 - 15:16

    ček, ovo se plačalo?

  • TheDust

    03.05.2013 - 09:22

    Ja mislim da je ta tajna da je Valve (tajno) naucio brojat do tri 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?