HCL.HR

DayZ serveri inficirani stvarnim virusom

Igor Belan 11.06.2012.   •   5 komentara


Pokvareni administrator namjerno je uploadao inficiranu .exe datoteku na servere popularnog Arma 2 moda. DayZ osoblje vraća najavom tužbe.

DayZ, vrlo interesantno zamišljen ArmA 2 zombie mod kojeg i naši forumaši uživaju igrati, doživio je sigurnosni proboj nakon što je jedan (pokvareni) forumski administrator namjerno uploadao inficiranu .exe datoteku na igrine servere, prenosi Eurogamer.

Kako saznajemo s igrina službenog foruma, neimenovani “hacker” došao je do pristupa glavnih e-mail računa osoblja koje održava igru te se tako domogao i podataka za spajanje na FTP. Potom je uploadao zlonamjernu datoteku imena ‘dayz_auto_updater.exe’ na igrin američki poslužitelj.

Svi koji su preuzeli datoteku s američkih servera vjerojatno su inficirani, a pored očitog skeniranja antivirusnim programom, zaražene korisnike se upućuje na ThreatExpert stranicu o ovom virusu gdje mogu saznati više informacija o njegovu uklanjanju.

Gamerska zajednica okupljena oko DayZ-a raste svakim danom, a budući da je riječ o tvrdokornim PC gamerima s kojima nema šale, nekako već žalimo ovog “hakera”. Forumsko osoblje DayZ-a za sada je relativno pristojno dok najavljuje pravne korake protiv hakera, no već su neke informacije o njemu postale javne. I kad kažemo “neke” mislimo sve do takvih detalja da znamo da voli McDonalds hranu.

FORUM: DayZ rasprava

Komentari (5)

  • Infidel72

    11.06.2012 - 17:55

    Hehehe netko ce da se seli na Sjeverni pol lol

  • Tegla

    12.06.2012 - 01:56

    da, citao sam to na dayz forumu. jedan dev je stavio sliku njegove kuce na forum xD

  • dado01

    12.06.2012 - 15:48

    Stvarno je pokvaren 🙂

  • Hellrazor

    @Apocalypse4987, 11.06.2012 - 20:03

    hahha

  • Zeus_CM

    @Apocalypse4987, 11.06.2012 - 20:56

    čuo sam da će dotičnog admina žrtvovat zombijima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?