HCL.HR

Death Stranding 2 još je daleko od izlaska

Zoran Žalac 29.12.2022.   •   14 komentara


Ako je vjerovati jednom tipu koji je kratko radio na Death Strandingu 2, tu igru nećemo igrati barem do 2024. godine.

Death Stranding 2 službeno je najavljen početkom ovog mjeseca, no znamo da je igra u razvoju već neko vrijeme. Kojima je imao spreman scenarij za nastavak avanture još prije dvije godine, pa ga je onda morao iznova pisati nakon što je svijet u pandemiji izgledao previše slično onome u igri. Tako barem kaže.

Igra je najavljena bez ikakvog datuma izlaska pa se postavilo pitanje kad ju možemo očekivati. Odgovor na to možda je došao od Franka Alibertija, tipa koji je jedno vrijeme radio na Death Strandingu 2 kao crtač za PlayStationov studio angažiran za pripomoć na tom projektu.

Aliberti je na svojoj listi poslova na ArtStationu naveo kako je Death Stranding u planu za 2024. godinu. Čim je to uočeno i čim se informacija počela širiti, navedena je godina odmah uklonjena.

Originalni Death Stranding bio je jedna od rijetkih igara koje nisu doživjele nijednu odgodu. Međutim, od najave igre pa do njezinog izlaska prošle su tri godine.

Komentari (14)

  • zdravljeigaming

    29.12.2022 - 08:41

    Taj Kojima, uz dužno poštovanje, mi sve više i više ide na živce. Teaseri, gluposti, “inovacije”, “cloud gaming”. Death Stranding je izašao 2019, novi projekti su trebali biti započeti i prije toga, ima ime, ima financije, ima slobodu – nema igara. Glupe inovacije u svrhu “progresa” nasuprot klasičnim stealth shooterima zbog kojih je postao slavan. I ta opsesija holiwoodskim glumcima je iritantna. Svugdje se slika, napravio je svoj kult, milijun vijesti – i jedna prosječna AAA “indie” igra s mainstream hollywoodskim glumcima……fuj.

    • Chronosus

      @zdravljeigaming, 29.12.2022 - 10:31

      Kojima je osnovao svoj studio od 80 ljudi i napravio nevjerojatno ispoliranu AAA igru u 3 godine, igru u kojoj je cijeli koncept, mehanike, filozofija svijet i priča potpuno orginalan, u kojoj se vidi da je sve rađeno s ljubavlju, strašću i brigom za detalje. Od tad je tu istu igru dodatno s istom ljubavi i strašću proširio i nadogradio za PC i PS5. To što kažeš da je prosječna samo govori da je nisi igrao, ali neka svejedno štanca igre.

      Inače, čisto za referencu s obzirom da imaš Linka kao avatar, Breath of the Wild je razvijan 4 godine, imao 300 developera. Izdana je 2017. … Koliko Zelda igara je izdano od tad?

      Evo ti zanimljiv članak s direktnim quotovima od samog Kojime što se tiče brzine razvoja:
      https://gamingbolt.com/death-stranding-was-made-in-3-years-by-a-team-of-just-80-people

    • Enrubius

      @Chronosus, 29.12.2022 - 12:20

      Slažem se da igru treba probati, isto sam bio skeptičan i svugdje slušam kako je to walking simulator i ok, donekle i je u jednu ruku, u drugu pak, igra je zanimljivija i kompleksnija nego se čini na prvu. Kvaliteta je na visokoj razini i to hodanje je uistinu dobro napravljeno. Očekivao sam da će mi igra brzo dosaditi, ali na kraju nije. Igram je u više navrata i po malo, jer imam i druge naslove koje igram. Da igra nije za svakoga, to je sigurno, ali igra ima svoje čari i bude trenutaka gdje se preznojiš od napetosti, al to znaju oni koji su igrali igru 10+ sati ;).

    • Chronosus

      @Enrubius, 29.12.2022 - 13:07

      Igra definitivno nije za svakoga, ali isto tako ne znaš da li je za tebe dok ne probaš. A čak i za one koje nije mislim da je zanimljivo iskustvo barem probati i vidjeti.
      Na žalost mislim da je taj točan ali površan opis igre (walking simultator) odbio dosta igrača od toga da joj i da priliku. Ja kao ljubitelj MGS-a sam skoro preskočio upravo zbog tog opisa, no srećom sam uspio jeftino nabaviti s ciljem da projurim kroz glavne misije jer me zanimala priča, a već mi je zlo od open world igara koje ti troše vrijeme na repetitivno besciljno putovanje. Na kraju sam toliko uronio u svijet i izgradnju u 3. poglavlju da mi se uopće ne žuri ići dalje. Apsolutno suludo što je sve uspio ubaciti u igru.

    • Enrubius

      @Chronosus, 29.12.2022 - 17:14

      Slažem se sa svim navedenim i ista stvar, nabavio na akciji i da vidim priču, a na kraju obavljam i sporedne dostave i sve što igra daje.

    • lepiakadodo

      @Chronosus, 29.12.2022 - 22:14

      Ja sam bio jako skeptican u vezi prve igre. Ono-hodas i nosas pakete… I cekao sam i cekao. I pred 3 tjedna kupio ps5 director’s cut verziju i probao. Trebalo mi je 5 dana da uhavtim mehanike i sada… Jao totalno sam se navukao. Koja je to droga. Jos jedan paket, jos jedan komad asfalta, pa kad vec idem tam mozda da odnesem i ovome. Jao nemam mjesta u kamionu… Droga samo takva

    • sparrowpunk

      @Enrubius, 30.12.2022 - 15:14

      Dobar je DS. Meni je svaka dostava bila pomno planirana, dok nisam otključao sva pomagala. Planirao sam rute, gledao da li ima na ruti utabanih staza, skloništa od timefalla dok još nisam mogao graditi vlastite. Najbolje mi je bilo isporučivati u planine gdje ima snijega i pri tome koristiti onaj lebdeći nosač pa na povratku se strmoglaviti niz padinu na nosaču. Nešto slično kao sanjkanje😊.

    • MightyCrocs

      @zdravljeigaming, 30.12.2022 - 17:26

      Kojim hollywoodskim glumcima? Imam osjećaj da ekipa pljuca samo da bi pljucala po bilo čemu. Bez konkretnih argumenata.

    • SanKa

      @zdravljeigaming, 02.01.2023 - 13:19

      sve ti je chronosus rekao

  • Iceman73

    29.12.2022 - 08:56

    Ni netreba prije,još me noge bole od tolkog nahodavanja…

    • mamojebac

      @Iceman73, 30.12.2022 - 13:09

      😂😂

  • Darac83

    29.12.2022 - 10:39

    Nije da se nema što igrat u međuvremenu…

  • Nemanjazzz

    29.12.2022 - 13:14

    Ma pravi covek odlicne igre i uspe da spoji nespojivo i da od toga napravi pricu. Al mi je malo narcis. Pise tamo na epicu za DS from legendary Kojima i u svakoj igri njegovo ime se ponovi vise puta

    • Darac83

      @Nemanjazzz, 29.12.2022 - 13:44

      Kojima productions present… Hideo Kojima game… Produced by Hideo Kojima… Written by Hideo Kojima… Casted by Hideo Kojima… All who play this be grateful to HIDEO KOJIMA!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?