HCL.HR

Destiny ima nove gameplay trailere, Bungie objasnio zašto nema PC verzije

ToxarE 29.04.2014.   •   3 komentara


Kreatori Haloa izašli su u javnost s hrpom novih informacija i snimki gameplaya iz njihove nove znanstveno fantastične pucačine.

Ako ste zainteresirani za Destiny, novu pucačinu tvoraca Halo serijala, danas je vaš sretan dan. Bungie je na nedavnom događaju za novinare pojasnio neke stvari o svojoj nadolazećoj multiplatformskoj igri, a da svoju poruku prenesu jasnije pripremili su i dva nova videa s čistim gameplayom.

Prvi gameplay video kroz sedam minuta prikazuje napad na mjesto nazvano The Devils’ Lair, smješteno u ‘Staroj Rusiji’ na dobrom starom planetu Zemlji.

Drugi video uz komentare developera pojašnjava što ste u gornjem videu vidjeli. Riječ je posebnom kooperativnom načinu igranja nazvanom Strike. Taj mod igre smješta vas i dvoje prijatelja u opasnu misiju protiv valova neprijatelja, a sve kulminira borbom protiv velikog bossa čija smrt donosi igračima vrijedne nagrade.

Destiny dolazi na PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One 9. rujna. PC verzija nije najavljena, no čini se da bi se jednom mogla pojaviti. Iako trenutno preko 500 ljudi radi na Destinyju, Bungie naglašava kako je ovo ogroman i ambiciozan projekt te kako je velika stvar za njih razvijati igru paralelno za četiri različite platforme, nakon što su gotovo deset godina razvijali igre samo za jednu.

Osim toga, sve verzije igre spajaju se na jedan jedinstven virtualni svijet što dodatno komplicira situaciju u kontekstu razvoja za još jednu platformu, poput PC-ja. Trenutno im svo vrijeme odlazi na najavljene konzolaške verzije koje razvijaju i testiraju interno u svojoj bazi u Washingtonu, no COO Bungieja Pete Parsons dao je do znanja da eventualna PC verzija u budućnosti nije u potpunosti isključena.

Priupitan o istoj od strane Eurogamera, Parsons je naglasio kako Bungie svakako voli PC gaming te izjavio kako se “raduje budućim razgovorima oko PC-ja”. Dakle postoji šansa da ćemo Destiny jednom zaigrati i na najsnažnijim mašinama gaminga svijeta, samo tu verziju nemojte očekivati na globalni datum izlaska, 9. rujna. Zapravo, možda je najbolje da ju uopće ne očekujete – tako se barem nećete razočarati ako na kraju od svega toga ne bude ništa.

Komentari (3)

  • Aves

    29.04.2014 - 11:02

    Ovo *mora* doći na PC.

  • Artyom

    29.04.2014 - 11:50

    Oni su bili izjavili da je FPS-ove bolje igrati na gamepadu nego na tipkovnici i mišu.
    I sad ovo ni ne rade za PC. Ma dabog da propali. xD

    • liam

      @Artyom, 29.04.2014 - 12:20

      Radije ti kupi neku od konzola,nego da oni propadnu ! 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?