HCL.HR

Developer izbačen sa Steama zbog ‘neprijateljskog ponašanja’

Filip Galeković 19.09.2016.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Digital Homicide su napokon počinili digitalno samoubojstvo time što su pokušali tužiti korisnike Steama za svotu od 18 milijuna dolara – nije šala.

digital homicide

Nije tajna da se Valve ne voli često miješati između igrača i developera po pitanju interakcije između te dvije grupe putem Steama, ali kad su prisiljeni djelovati, djeluju oštro i beskompromisno. Tako je Digital Homicide, mali indie developer, nedavno dobio čizmu u dupe i bio izbačen sa Steama.

Digital Homicide je jedna od onih proizvođačkih kuća koje su kroz proteklih nekoliko godina postale slavne ne zbog kvalitete svojih igara već zbog raznoraznih farsi čiji su centar upravo oni. Nakon što ih je Jim Sterling u svojoj popularnoj YouTube emisiji prozvao za nesavjesno poslovanje, Digital Homicide su skočili na noge i odlučili ga tužiti za klevetu.

U slučaju da niste upoznati s njihovom šarolikom povješću, Digital Homicide su autori igara poput Slaughtering Grounds, Hovering Heli Death, Assault on Orion 7 i Not In MY Crapper, te su izdali preko pedeset naslova u manje od desetljeća. Iako nazivi njihovih igara daju naslutiti potencijalnu “toliko loše da je dobro” situaciju, to nije tako ako je za vjerovati bilo kojem objektivnom kritičaru koji je dobio jednu od njihovih igara u ruke.

Naravno, opća populacija gamera na Steamu se brzo obrušila na ranjivu metu te su se grupe poput ‘Digital Homicides Poop Games’ počele otvarati i rasti kao gljive nakon kiše. Unatoč tome što bi bilo koji drugi racionalni developer prihvatio kritiku i nastavio proizvoditi u skladu s time, Digital Homicide su odlučili da je situacija neprihvatljiva i da su postali metom organizirane kampanje terora te tužili stotinu korisnika Steama za 18 milijuna dolara.

Da bi situacija bila još bolja, tužba zahtjeva i da Valve otkrije točne identitete tih korisnika, što bi postavilo uznemiravajući presedan za sve buduće situacije iste vrste.

Na Steamu tako više ne možete zaigrati igre čiji su autori Digital Homicide, ali zato putem njihove web stranice možete kupiti bundle svih njihovih naslova za svega dvadeset dolara.

Što vi mislite o ovoj situaciji? Može li Digital Homicide išta postići na sudu?

Označeno sa:

Komentari (6)

  • KhorneFlake

    19.09.2016 - 20:56

    Pravi smećari od developera, izdaju igre koristeći se recikliranim assetima iz besplatnih engine-a, reizdaju svoje igre reciklirajući reciklirani sadržaj, mislim da su čak i mijenjali ime studija nekoliko puta da im se izgubi trag… Jim Sterling ih je ismijavao u više navrata, to je bio pravi cirkus, pa su i oni pokušavali bezuspješno da ismijavaju njega, i nakon silnog flekanja odluče da ga tuže za 15 miliona… Pa im se nisu sviđali komentari korisnika te su 100 njih odlučili da tuže za 18 miliona….
    Sad hoće da tuže Steam, jedno privatno vlasništvo koje ima pravo da ih šutne kad im se ćefne. Kakvi klovnovi, najpametnije im je da se sklone pod kamen i ne proviruju. Zločin je što su i ovoliko dugo visili na Steamu.

    • iFeelHigh

      @KhorneFlake, 20.09.2016 - 19:55

      lepo je sto si promenio sliku na profilu 🙂

  • Red Falcon 2

    19.09.2016 - 21:11

    Bilo je i vrijeme.

  • zeljo024

    20.09.2016 - 00:34

    Mogu li nekako da platim da oni prestanu praviti igre?

  • Czar

    20.09.2016 - 00:54

    Dobit će, ali samo tanjur supe i onu stvar u dupe. 😉

  • MaliMicek

    21.09.2016 - 01:01

    Nek idu na sud, izgube i zatvore sami sebe ionako im logika nije bliska.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?