HCL.HR

Developer Torchlighta pridružio se svijetu mrtvih

Petra Rukav 04.11.2017.   •   10 komentara


Razvojni tim odgovoran za Torchlight izbačen je iz igre pošto se njegova roditeljska tvrtka Perfect World fokusira na online igrama kao uslugama.

torchlight igra

Izgleda da Motiga, razvojni tim koji se krije iza besplatnog Gigantica, nije jedina žrtva izdavača famoznog naziva Perfect World. Naime, tvrtka sa sjedištem u Kini je 2010. stekla većinski udio u Runic Gamesu, razvojnom timu koji stoji iza Torchlight serijala te ovogodišnje akcijske avanture Hob, da bi sedam godina kasnije istome iskopala grobno mjesto.

Predstavnik Perfect Worlda objasnio je da je „zatvaranje razvojnog tima sa sjedištem u Seattleu dio strategije njihove tvrtke koja se fokusira na online igre kao usluge“. Obzirom da nijedan naslov iz Runica nije rađen prema modelu igre kao usluge takva vijest se u neku ruku mogla i očekivati.

S druge strane, šef Runic Gamesa je na službenoj stranici zahvalio svima koji su podržavali studio, pohvalio je svoje odlične zaposlenike te se izjasnio da je čitav tim funkcionirao kao jedna velika obitelj. Naposljetku je istaknuo da se zajednica i multiplayer neće ugasiti zajedno s Runicom i da ovo nije posljednji pozdrav.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • Lovac

    04.11.2017 - 12:18

    Kud baš Runic? Sve što su izdali bilo je odlično 🙁 Izgleda da ništa od Torchlighta 3 jer će vjerojatno biti problema oko prava.

    • phoda

      @Lovac, 04.11.2017 - 13:12

      Mislim da 3 nije bio ni u planu. Nadam se da ce se sad tim okupit i napravit torchlight pod drugim nazivom jer igra je stvarno bila odlicna.

    • Lovac

      @phoda, 04.11.2017 - 15:17

      Kako su sami rekli, “izgorili su” jer su mali tim pa su se bacili na druge projekte (Hob), ali nisu isključili rad na novom nastavku. Sad ga sigurno neće biti.

  • deanHR

    04.11.2017 - 12:20

    Sjebat će nam gaming polako

  • Zoran Žalac

    04.11.2017 - 13:25

    Ova zadnja njihova igra me nije baš interesirala, ali šteta – pogotovo zbog tog obrazloženja zašto su zatvoreni. Mislim ono, pa zašto zatvorit tim – što ih ne stave na prodaju ili im daju slobodu da se samostalno odcijepe, kako je Square Enix napravio sa IO Interactiveom? Izdavač nije ni P od Perfect Worlda.

  • L3gi0naR

    04.11.2017 - 14:16

    Šteta šta neće bit nikada Torchlight 3 🙁

  • moordrak

    04.11.2017 - 18:37

    Another one bites the dust. Šteta. Dobre igre su radili.

  • l)oolvl

    04.11.2017 - 22:37

    Petra, čemu tolika upotreba personifikacije u svakom ovakvom članku ? Kakvo pridruživanje svijetu mrtvih i iskapanje grobnog mjesta i slične stvari… ? Radi se o zatvaranju developerskih studija i mislim da barem zavrjeđuju malo ozbiljnosti kada se govori o takvim stvarima; a i radi same jasnoće o čemu se piše, ja sam npr. na prvu pomislio kako rade neku igru mračne tematike

    • Petra Rukav

      @l)oolvl, 05.11.2017 - 11:00

      Razumijem da ti isprva nije bilo jasno što “svijet mrtvih” predstavlja i da te to zbunilo; moja greška – sorry što te naslov odveo u krivom smjeru, doista mi to nije bila namjera; no za sve nejasnoće pročitaš cijeli članak i brzo shvatiš o čemu se radi. A što se tiče upotrebe rječnika, uopće ne mislim da je to neozbiljno, to su samo sintagme kojima opisujem riječ “zatvoriti” da istu tu riječ ne bi ponavljala tri puta za redom… mislim da nije potrebno objašnjavati zašto.

  • Saren

    05.11.2017 - 18:28

    Perfect World… uopce se ne cudim, zao mi je Runic-a jer Torchlight je stvarno bio odlican bar meni, steta. A sto se PW-a tice pokusavaju imitirat EA u sve goroj mjeri, svatko tko je imalo igrao Star Trek Online zna o cemu govorim. Sve vise postaje P2W umjesto F2P kako su ga okarakterizirali, umjesto prave ekspanzije dobijes jos jedan masivni grind dok ti mozak ne zakuha za gear il skil koji ces mozda upotrijebiti 4 puta u cijeloj ekspanziji a da ne govorim o tome kako je njihov lootbox sustav (tj lutrija) pljacka i pol. Znam likove koji su trosili i po par tisuca $ na kutije u nadi da ce dobit zeljeni brod pa ispala figa. Sta se gore spomenute igre tice za bolje sutra nadam se da ce ih pokupit netko drugi il tim il fransizu (cryptic studios). Al da – PW-a i njihovih proizovda se najbolje klonit ako zelis imat citav novcanik a i zivce.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?