HCL.HR

Developeri Cities: Skylines 2 vraćaju novac za sramotni DLC, odgađaju verziju za konzole

Zoran Žalac 18.04.2024.   •   7 komentara


Razvojni tim Colossal Order i ekipa iz Parados Interactiva ponovno su se posuli pepelom te odlučili vratiti novac svima koji su kupili prvi DLC za igru Cities: Skylines 2.

Rijetko je koji developer pao u očima fanova koliko tvorci serijala Cities: Skylines. Prošle godine Cities: Skylines 2 nije bio lansiran u najboljem stanju i developeri su zamolili fanove za strpljenje. Pola godine kasnije već su odlučili prodavati prvo proširenje, a oni koji su kupili Beach Properties DLC po cijeni od 10 eura ostali su zgroženi onime što su dobili.

Ukratko rečeno, dodatak koji bi po svom nazivu sugerirao sređivanje plaža na kraju uopće nije imao plaže već svega nekoliko dodataka koji bi se smatrali nebitnima i da ih se dijelilo besplatno, kamoli naplaćivalo 10 eura.

Nakon što je Cities: Skylines 2 dobio valjda najgore ocijenjeni DLC u povijesti Steama (samo 4% preporuka), razvojni tim Colossal Order i izdavač Paradox Interactive objavili su danas dugu žalopojku prošaranu novim isprikama.

Kažu kako su svjesni da su opet razočarali fanove i izgubili povjerenje. No, žele biti bolji od toga. Zato će *skoro svim* kupcima Beach Properties DLC-a vratiti potrošeni novac te će ga ubuduće dijeliti besplatno. Novac neće vratiti jedino kupcima Season Passa, tj. Ultimate verzije Cities: Skylinesa 2, jer je to tehnički nemoguće zbog toga što su platili paket novih sadržaja, a ne samo jedan DLC za kojega drugima sada vraćaju novac. Umjesto toga, vlasnici Season Passa dobit će druge dodatne sadržaje u vrijednosti 40 dolara.

Nadalje, developeri su odlučili da će u 2024. godini nastaviti dodavati nove stvari u Cities: Skylines 2 i da će one biti podijeljene besplatno. Tek će 2025. godine uslijediti prva veća ekspanzija Bridges and Ports.

Odgođen je također dolazak igre na konzole. Developeri navode kako trenutno nisu sretni s optimizacijom verzija za PS5 te XS, zbog čega igra neće biti spremna za izlazak ovog proljeća. Umjesto toga, za novi termin izlaska Cities: Skylinesa 2 predviđen je deseti mjesec 2024., iako nema garancije da tako i ostati.

Komentari (7)

  • BozanicJosip

    18.04.2024 - 16:54

    Hahaha koja smijurija pa može li gore od ovoga

    • ukek

      @BozanicJosip, 18.04.2024 - 17:42

      Prvo sama igra pa onda i ovaj DLC. Savrseno opisuju gaming danas. Obicna septicka jama, u koju se istovaraju velike kompanije i natjecu cije ce govno biti vise konzumirano. Oni glupavi “simulatori” su bog i batina za ove AAA igre danas …

  • Sylassie

    18.04.2024 - 17:46

    Znači uopće ne vrijedi igrati igru do tamo negdje 2027, i to samo ako bude na nekom silnom popustu, jer će do tada već imati 15-ak DLC ekspanzija bez kojih je vanilla igra praznjikava.

  • Sinek

    18.04.2024 - 18:53

    vjerujem da je dlc smece ali “igraci kupili i ostali zgrozeni onime sto su dobili”? sto su dlc paketi sada postali fortune cookies i nemoguce je istraziti unaprijed sto se tocno nudi i za koje novce?

    • DjokaBA

      @Sinek, 19.04.2024 - 11:54

      Pa bio je malo misleading da budem iskren..

  • Chimichangas

    18.04.2024 - 19:40

    Čak sam se i veselio ovoj igri; al dobro koji k, kako mozes tako izbacit igru

  • Nijam Kaj

    19.04.2024 - 19:24

    Smeće igra, davno ju probao i vratio… A vidim sad da sam dobro napravio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?