HCL.HR

Digitalni dućan GOG navodno je u financijskim problemima

Zoran Žalac 26.02.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


CD Projekt je prošlog vikenda otpustio nekoliko desetaka zaposlenika koji su radili na digitalnoj platformi GOG.com.

Vremena baš nisu najbolja u industriji videoigara. Ovoga mjeseca radnike su otpuštale tvrtke Activision, Electronic Arts, ArenaNET, a njima se pridružio i poljski CD Projekt. Oni su prošloga tjedna otpustili oko 10% radne snage GOG.coma, njihove platforme za prodaju digitalnih PC igara.

U službenom priopćenju iz CD Projekta stoji da se radi o restrukturiranju timova zbog kojega su neki zaposlenici morali biti otpušteni. Poljaci pritom ističu kako to nije razlog za uzbunu jer trenutno imaju otvorene natječaje za 20 radnih mjesta.

Međutim, jedan od otpuštenih radnika za Kotaku je izjavio kako GOG.com opasno visi u financijskom pogledu. Po njegovom mišljenju utjecaj na to sve više imaju trendovi nove raspodjele zarade među izdavačima i trgovinama. Steam i GOG uzimaju 30% zarade, no nove trgovine poput Epic Games Storea i Discorda uzimaju znatno manje te samim time privlače sve veći broj klijenata.

Financijskom problemu kumovao je i neuspjeh zadnje igre CD Projekt REDa, prošlogodišnjeg Thronebreakera koji je bio ekskluziva GOG platforme, ali su ga Poljaci ipak bili primorani lansirati na Steamu svega tri tjedna kasnije.

Komentari (4)

  • Head Hunter

    26.02.2019 - 12:54

    Konkurencija je sve veća, ovo će se sve češće događati, no međutim to ne znači da je gaming u opasnosti. Nije! U opasnosti su firme koje profitiraju na nama, jer kako i kažem, konkurencija je sve veća i novac se dijeli na više strana. Sami smo vidili da se i google, amazon, svi živi su se bacili u izradu svojih platformi ili neka partnerstva i dogovori.

  • Ctrl_Alt_Del

    26.02.2019 - 12:58

    Ako je Algoritam propao, mogu i ovi.

  • The_Miks

    26.02.2019 - 16:35

    zalosno da GOG ima problema a katastrofalni fortnite launcher ne

  • Lovac

    26.02.2019 - 20:48

    Bit će problem jer GOG jedini “restorea” stare naslove za moderne OS-eve; da ne spominjem DRM-free politiku :S Nadam se da nije početak kraja storea…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?