HCL.HR

Dino Crisis 2 dobit će neslužbeni remaster

Zoran Žalac 12.09.2023.   •   8 komentara


Najavljeno je spajanje dvaju modding projekata za Dino Crisis 2 na PC-ju koji će donijeti ultimativni remaster… ako još uvijek uspijete pronaći tu igru.

Prije tri godine dobili smo neslužbeni remaster originalnog Dino Crisisa. Capcomovo preživljavanje u svijetu dinosaura zaživjelo je kroz rijetku PC verziju uz modifikaciju zvanu Classic REbirth, a uskoro sličan tretman čeka i Dino Crisis 2.

Za neslužbeni remaster Dino Crisisa 2 ipak će biti potrebne dvije modifikacije, a najavljeno je kako će se one uskoro spojiti u jedan projekt. Dok je prvi Dino Crisis imao okoliš rađen u 3D grafici, drugi se vratio na 2D scene s 3D likovima pa je zbog toga pristup ovoga puta drugačiji. Autori REbirth modifikacija zato su udružili s kreatorom REX-HD Projecta koji je pomoću AI tehnologije rekonstruirao sve pozadine za igru.

REX-HD Project za Dino Crisis 2 već je dostupan, no čeka se Classic REbirth koji će igru optimizirati za današnji hardver i kontrolere.

Nema još naznake kad bi spajanje ovih dvaju projekata moglo biti gotovo. Nažalost, jedno kad bude gotovo za igranje će vam trebati PC verzija Dino Crisisa 2, a nju danas možete nabaviti jedino zaobilaznim putevima jer je nikada nije bilo u prodaji u digitalnom izdanju.

Komentari (8)

  • darknes5

    12.09.2023 - 18:52

    Prva igrica sa kojom sam se zarazio..steta sto toliko dugo nema nasljednika

  • mili1985

    12.09.2023 - 19:53

    Skoro sam pao sa stolice kad sam pročitao naslov, ali onda vidjeh “neslužbeni”..

  • MetalicStar

    12.09.2023 - 19:54

    A neznam brijem da nista od toga, piratsku za pc zadnji put sam imao igrivu na windows 7 tada sam je jedino zaigrao kako treb, na windows 10 brijem da se vise niti nemoze nac igriva verzija ili ako moze jako tesko ja nisam uspio, probao sam preko emulatora razne crackove fix skidati cak brijem da sam preko nekog programa ako se dobro sjecam zvao se nekako vodoo tak nekako i isto nije mi sljakalo znam da sam probavao dva dana naci igrivu verziju za skidanje i nista jedino sam ga uspio online odigrati preko neke stranice zove se retrogames brijem tamo sam jedino uspio, jedino ako ovi ne izbace negdje novu verziju da se da skinuti i bude igriva, neka se uhvate i naprave remake vise nabijem ih.

    • Dukie

      @MetalicStar, 12.09.2023 - 23:11

      Win 11 pro, jedinica radi bez problema. Dvojka mi je trenutno u loop-u na intro videu ali cemo mi to sredit. Da nije ovog clanka igra bi mi ostala u vjecnom sjecanju, sad ju napokon mogu opet odigrat 😀 😀 GO HCL!

    • MetalicStar

      @Dukie, 13.09.2023 - 16:58

      di si ju skino da sljaka

    • Dukie

      @MetalicStar, 13.09.2023 - 01:11

      UPDATE: sredio sam i dvojku, radi ka urica 😀 😀 😀

  • hexagram

    13.09.2023 - 07:30

    Presro sam se do ovog nesluzbeni.. Jedinicu i dvicu sam izmikao

  • Iceman73

    13.09.2023 - 15:26

    Ajde Capcom…idemo remake 1i 2!!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?