HCL.HR

Dolazite na BarCraft Zagreb 2?

Igor Belan 08.09.2012.   •   3 komentara   •   HCL objave


Nakon uspjeha prve StarCraft 2 gledaonice organizira se i BarCraft Zagreb 2, a ovaj put na programu je europsko finale Blizzard World Championship Seriesa.

Nastavak nekog filma, igre ili pak događaja obično dolazi kao rezultat uspješnog prvijenca, a iako nažalost nismo bili tamo, sama činjenica da stiže nastavak BarCrafta Zagreb je dovoljno da nas uvjeri da je event bio pun pogodak.

Zagrebački KSET opet će udomiti desetke gikova i giketa s ciljem zajedničkog druženja, cuganja i praćenja europskog finala Blizzard World Championship Seriesa u Starcraftu 2 koje se održava u Stockholmu 15. i 16. rujna.

Zbunjuje vas termin BarCraft? Evo objašnjenja sa službene stranice ovog eventa na Facebooku.

“BarCraft ili organizirano gledanje Starcraft 2 turnira u nekoj birtiji postaje sve popularniji fenomen u svijetu. Princip je isti kao i gledanje npr. nogometa u birtiji, samo što se neće gledati nogomet nego Starcraft 2. Starcraft i njegov moderni nasljednik Starcraft 2 imaju najkompetitivniju eSports scenu na svijetu. Do te titule igra nije došla nezasluženo, Starcraft je RTS igra koja nudi nebrojeno mnogo strategija i načina igranja. Ne postoji jedna savršena, nepobjediva strategija ili isti takav igrač. Zbog toga je Starcraft postao i omiljen gledalački eSport – svaki meč nudi nešto novo i neočekivano bez potrebnog predznanja o samoj igri.”

Ista Facebook stranica otkriva da će se 16. rujna (nedjelja) u KSET-u pratiti završni mečevi Blizzardova Starcraft 2 natjecanja s početkom od 19 sati. Organizatori se nadaju da ovaj put neće biti toliko vruće, a završavaju objavu na Fejsu s plemenitom notom:

“Povedite prijatelje, poznanike, roditelje, bake i djedove – popularizirajmo eSports u Hrvatskoj!

Svi zainteresirani su pozvani na novi BarCraft, ulaz je slobodan, a za više informacija provjerite spomenutu Facebook stranicu gdje bi također bilo zgodno da najavite svoj dolazak klikom na ono “Dolazim” dugme. Nije to obvezno, ali vjerujemo da organizatore veseli.

Komentari (3)

  • grgoljblaster

    08.09.2012 - 17:05

    Osecam kad bi se ovo organizovalo kod nas u Srbiji da bi nas ljudi gledali kao sektu, kod vas je bre uvek bila razvijena multiplayer scena. Da sam u prolazu svratio bih apsolutno

  • Rogue

    08.09.2012 - 17:08

    Dolazim sigurno , ovo se ne propusta.

  • ANONYMNY

    08.09.2012 - 19:01

    Ako bude Maxovog viskija, dolazim pjehe iz juga Hercegovine

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?