HCL.HR

Doom 3 plašit će PlayStation igrače u VR okruženju

Stjepan Fikter 03.03.2021.   •   1 komentara


Iako se je moglo već plašiti uz Doom 3 na PlayStation 4 konzoli, uskoro to iskustvo odlazi na razinu iznad zahvaljujući verziji smještenoj u virtualnoj stvarnosti.

Nakon PC verzije, Doom 3 VR stiže i na PlayStation platforme. Točnije, plašenje počinje već od 29. 3. kada će igra biti dostupna za PSVR bilo to za PS4 ili PS5. Odlazak na Mars tako će dobiti novu dimenziju straha i akcije, s tim da će ovaj potonji element biti dodatno prilagođen i za Aim kontroler. Znate, to je ona puškica koja je također kompatibilna s VR platformom.

Samu kampanju pratit će Resurrection of Evil i The Lost Mission ekspanzije, a uništavanje strahota u klaustrofobičnim okruženjima bit će još napetije zahvaljujući novim teksturama, shaderima te zvučnim efektima. Budući da je riječ o VR naslovu, moći će se provirivati iza zidova i poravnavati oružje kako bi što efikasnije uklonili prijetnju. Informacije o zdravlju, oklopu i municiji će se tako sada prebaciti na zaseban uređaj kojeg nosimo na zglobu, a tu je još i mogućnost okretanja od 180 stupnjeva kako bi lakše dobili srčani i eliminirali prijetnju koja dolazi s leđa.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Artyom

    03.03.2021 - 18:56

    Ljudi, dali se sjećate kad je Carmack radio na tome, prije gotovo 9 godina dok još Oculus, PSVR i sve te tehnologije još nisu ni postojale. Ugl, nedugo kasnije Bethesda nije odobrila razvoj VR tehnologija na “njihovim” igrama što je rezultiralo Carmackovim odlaskom iz idsoftwarea/Bethesde. https://www.youtube.com/watch?v=GVDXXfbz3QE

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?