HCL.HR

Osim dva nova heroja, Dota 2 Outlanders nadogradnja donosi mnogobrojne značajne promjene

Stjepan Fikter 27.11.2019.   •   0 komentara


Baš poput prijašnje 7.00 nadogradnje koja je značajno promijenila igru, 7.23 radi istu stvar pa imali 10, 100 ili 1000 sati, treba naučiti dosta novih stvari.

Icefrog i Valve još su jednom pokazali kako se ne boje iz temelja promijeniti način igranja Dote 2. Dugo očekivana 7.23 nadogradnja pod nazivom Outlanders koja je predstavila dva nova heroja, također predstavlja mnogobrojne izmjene u samoj srži igre. Baš kao što je to napravila 7.00 verzija, sada se ponavlja skoro pa ista stvar. Dovoljno je za reći kako i oni najiskusniji igrači imaju puno toga za analizirati, isprobati i na kraju naučiti sve promjene koje su postale standardni dio igre.

Budući da je broj promjena značajan, preporuka je da sve detalje pogledate na službenoj stranici, a mi ćemo se osvrnuti ukratko na one najznačajnije. Kao što je već spomenuto, u igru su stigla dva nova heroja – Void Spirit koji spada u core ulogu te Snapfire koji spada pod support ulogu. Više o njihovim mogućnostima pogledajte u priloženim videima.

Od generalnih promjena posebno se izdvaja kako sada svaki igrač ima svog couriera koji osim što dobiva levele kad i igrač, kasnije može postavljati wardove te koristiti predmete. Osim toga, pasivno prikupljanje zlatnika ide preko ovog dostavljača stoga ga je potrebno držati živim, jer svaki put kada ga neprijatelj sredi, zatvara se i dodatni prihod što je za support ulogu vrlo značajno.

Ekonomija je također doživjela promjenu, a najviše se ističe to što će sada wardovi biti besplatni. Mapa je također doživjela izmjene od kojih se ističe uklanjanje side shopa s obje strane mape i na čije mjesto su stigle neutralne građevine Outposts. One se aktiviraju nakon 10 minuta i pod njihovom kontrolom, timovi dobivaju XP bonus. To je posebno značajno jer je sada maksimalni level 30 na kojemu se otključava cijelo stablo talenata. Još jedna zanimljiva promjena odnosi se na BKB koji sada više nema 100% Magic Resistancea.

Ono što je posebno interesantno kod ove nadogradnje odnosi se na 62 predmeta koji će moći ispasti od neutralnih jedinica. Ti predmeti su podijeljeni u pet skupina i mijenjaju se po minutama. Tako Tier 1 predmeti s 10% šanse mogu ispasti od 5 do 15 minute, Tier 2 od 15 do 25 minute i dalje shvaćate kako ide. Interesantni dio odnosi se na to što nije moguće znati koji će predmet neutralna jedinica baciti pa bi RNG bogovi mogli imati značajnu ulogu koji tim bi mogao dobiti vjetar u leđa. Nisu svi predmeti jednako korisni s obzirom na veliki broj dostupnih heroja. To će biti posebno zanimljivo u kompetitivnom okruženju gdje su u pitanju tisuće i tisuće dolara, no zato će gledaoci imati još interesantnije mečeve. Barem se nadamo tome.

Kako je to i običaj sa svakom nadogradnjom, heroji i predmeti su također dobili svoje izmjene, ne samo u brojevima nego i u funkcionalnostima. Stoga ako ne pročitate sve promijene, nemojte se čuditi ako jedan heroj što je prije radio, više to ne može. U svakom slučaju, 7.23 verzija izmijenila je igru u značajnom smislu, pa ako niste do sada probali igru, ovo vam je dobar razlog. Vi nećete puno toga znati, no i ostali igrači će dijeliti dio sudbine s vama jer će i oni učiti o svim novostima.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?