HCL.HR

Dota Underlords u kratkom vremenu zaigralo više igrača nego što je Artifact imao od izlaska

Stjepan Fikter 22.06.2019.   •   9 komentara


Artifact se neće gledati kao Valveova uspješnica, no drugi naslov baziran na Doti bi mogao biti sljedeća značajna stvar jer je beta verziju u jednom trenutku igralo više od 150 000 igrača.

Dota Underlords

Malo je nezahvalno uspoređivati Artifact i Dota Underlords jer iako su oba naslova bazirana na Doti 2, jedan se plaća, a jedan je besplatan. Zašto Artifact nije doživio značajniju popularnost je tema za neki drugi članak, no čini se da Dota Underlords polagano korača prema tituli nove velike hit igre iz Valvea.

Naime, iako je igra tek ušla u beta testiranje i tek od ovog tjedna je dostupna za PC, iOS te Android, u tom kratkom vremenu 179,019 igrača odlučilo se je okušati u bitkama protiv drugih stratega. Osim toga i službeni Twitter račun je poprilično aktivan u komunikaciji s publikom, što se baš i ne može reći za druge Valveove igre.

Naravno, razlog tome leži u činjenici da Underlords ima i konkurenciju kao što je Teamfight Tactics za League of Legends koji je također dostupan za testiranje, kao i Auto Chess od Drodo Gamesa, naslov koji je na neki način i započeo cijelu tu priču kada su izbacili mapu za Dotu 2 i njomu zaludili veliki broj igrača.

Za Dota Underlords jedno je sigurno, Valve je ozbiljno ušao u razvoj te se već razmatraju nove gameplay opcije poput Turbo moda. Tu su i standardna poboljšanja poput boljeg balansa jedinica te opreme, a spominje se i proširenje društvenih mogućnosti što uključuje glasovnu komunikaciju kao i dodatno oživljavanje jedinica s vlastitim glasovima.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • Jasterrr

    22.06.2019 - 19:12

    Koji je to žanr točno? Osim ovih navedenih igara u članku jel ima još koja poznatija igra toga žanra?

    • Stjepan Fikter

      @Jasterrr, 22.06.2019 - 20:02

      Auto chess žanr? Strategija na poteze? Nije striktno definirano. Sad, jel ima još koja poznatija igra? Možda na mobitelima i ima, ali ne pratim baš tu sferu gaminga da ti mogu točno odgovoriti.

    • Igor Belan

      @Jasterrr, 22.06.2019 - 20:05

      Autobattler je nazvan žanr, odnosno podžarn strateških igara. Osim ove tri u članku, nema baš puno drugih igara koje bi upale u taj opis. A evo još i Arena of Revolution: Red Tides za mobile platforme primjerice.

    • microlightgames

      @Jasterrr, 22.06.2019 - 23:51

      To je nedavni mod za dotu, postalo popularno i to je kako kaze igor autobattler, ovo je igra od DOTA-e, 25.6 izlazi LoL verzija igre i na mobu imas Auto chess.
      Na mobu auto chess je definitivno odlican, ova dota verzija auto chesssa mi iskreno ne pase, traljavo napravljeno, dosta stvari i informacija fali ali kratim vrijeme ovom na mobu koja je jako dobra dok ne dodje lol verzija koja iskreno po videima sta sam vidio je puno bolja od dotine verzije

  • Tinx

    23.06.2019 - 12:12

    Lol-ov autochess je dosta poplaran među streamerima na twitchu, jedva cekam da izade da ga probam

  • 6Paprika9

    23.06.2019 - 14:10

    Fora igra samo nek se ugledaju na LoL TFT po pitanju sučelja, dosta je nepregledno. Inače je baš zabavna igra, čak mi se čini i bolja od TFT-a (bar kolko sam uspio vidit). Fora je isto kaj je “free for all” tak da ak i vidiš da te ne ide jednostavno izađeš i nađeš novi meč, a nađe ti ga za par sekundi (veliki plus).

  • PsyBorG6of9

    23.06.2019 - 21:13

    proklete zaraza, u danu i pol natukao 18 sati 😀

    • microlightgames

      @PsyBorG6of9, 23.06.2019 - 22:20

      dan i pol je 36 sati

    • PsyBorG6of9

      @microlightgames, 23.06.2019 - 22:44

      no shit sherlock, od kad sam instalirao igru prije dan i pol natukao sam 18 sati….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?