HCL.HR

Dr Disrespect prodaje pristup beta testu svoje igre kao NFT

Zoran Žalac 19.03.2022.   •   12 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni studio Midnight Society, kojega je osnovao streamer Dr Disrespect, iznio je svoj plan kreiranja PvP pucačine, uključujući i monetizaciju preko NFT-ova.

Ako vam se NFT-ovi konceptualno ne sviđaju, šanse su da će vam se sviđati još manje kad vidite kako ih jedan od popularnijih streamera planira uklopiti u svoju igru. Često kontroverzni Dr Disrespect nakon trajnog bana na Twitchu osnovao je svoj razvojni studio i priprema multiplayer pucačinu koju planira usko razvijati sa zajednicom fanova. I dakako, to im dobro naplatiti.

Međutim, princip razvoja njegove igre bit će malo drugačiji od klasičnog early accessa gdje kupite igru i možete sugerirati developeru kako da ju razvija. Tim Dr Disrepecta prodavat će pristup beta testiranju igre kao NFT… ali ni to nije cijela priča. Naime, za iznos od 50 dolara prodavat će priliku da kupite pristup beta testiranju igre kao NFT.

Dakle, neće prodavati samu igru, ni pristup igri, nego šansu za pristupanje igri u razvoju. Koju za 50 dolara možda uopće ni ne dobijete. Ali, ako ju dobijete, nakon mjesec dana moći ćete ju prodati nekom drugom – jer je u obliku NFT-a.

Prilika za dobivanje pristupa beta testu dijelit će se na temelju više kriterija. Gledat će se kada se korisnik pridružio zajednici, koliko je aktivan na Discord serveru, koliko je aktivan u igranju i kakvu viziju ima što čini dobar PvP shooter…

Doduše, jednom kad igra bude lansirana, sam pristup istoj bit će klasičan. Ovo je samo za one koji žele sudjelovati u razvoju same igre, ili jednostavno priliku za rani pristup igri.

Komentari (12)

  • Dukie

    19.03.2022 - 10:05

    Ta igra svijetla nece vidjet ali bu frajer zgrnuo pare. Pa ce jos jednom pokazati svijetu da glupost granica nema.

    • TypicalHog

      @Dukie, 24.07.2022 - 02:13

      Vrlo vjerojatno.

  • Rastmahatta

    19.03.2022 - 10:12

    A kaj mu je drugo i ostalo nego da proba još scammati malo ljude sa NFT-ovima, lik je pedobear 21. stoljeća

  • Hadvar

    19.03.2022 - 11:16

    Samo neka cjedi naivce.

    • StargateFan

      @Hadvar, 19.03.2022 - 11:38

      Nije to baš tako jednostavno, pogotovo kada se zna da je tu dobar dio klinaca koji ne znaju pametnije 😅

  • Apocalypse4987

    19.03.2022 - 13:52

    Evo može odma sklopit partnerstvo sa onim šolja boyem i da radi igre za njegovu konzolu

  • ukek

    19.03.2022 - 20:45

    Lik sa identicnom sudbinom (izbacen sa Twitcha) kao Dr Disrespect je odradio veliki scamm bas nedavno. Nekad popularni Twitch streamer znan kao Ice Poseidon je prije 2+ mj. napravio svoj crypto token “cx” i skupio na kraju preko 500k $ koje je na kraju casual otopio i uzeo sebi 300k i dao developer teamu 200k. Bukvalno, ali bas bukvalno skamo svoje fanove, svoju fan-base koju je imao. Na pitanje prozivki je non-sanlantno odgovorio u videu, potpuno otvoreno, “da jesam uskamo sam fanove i ne namjeravam vratiti novce”. Kupio odma popularno Tesla car itd. 😂🤣😂 ez. Tako ce i ovaj propali jadnik, koda gledam. Ali bajo, moras biti debelo retardiran da padas na ovakve i sve slicne idiotarije …. ne shvatam ..

    • TypicalHog

      @ukek, 24.07.2022 - 02:17

      Slažem se, nisam mogao vjerovat šta je Ice Poseidon sve rekao u video kad su ga prozvali. Insane.

      Ali, još je retardiranije mislit da je SAV blockchain/crypto shit scam samo zato jer u ovom trenutku in brdo scamova zato jer je new hot hyped tech koji svi žele exploitat.

  • SilverMelior

    19.03.2022 - 21:17

    Jedan od boljih strimera,ali ovo mu nije trebalo

  • SanKa

    21.03.2022 - 09:29

    koji kancer od naslova

    • TypicalHog

      @SanKa, 24.07.2022 - 02:12

      “Dr Disrespect prodaje pristup beta testu svoje igre.”

      Jel sad bolje? Kad smo maknuli NFT iz naslova?

  • TypicalHog

    22.07.2022 - 16:54

    Ako netko želi sudjelovat u razvoju igre tako da ima rani pristup i ujedno daje pare za razvoj igre, u čemu jew problem? Jel lijepo piše da će konačna igra pristum konačnoj igri biti klasičan. Ako netko želi bacit $50 za to zašto ne, njegove su pare. I ne vidim downside u tome što kasnije može prodat NFT i dobit dio para, sve ili još i više natrag.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?