HCL.HR

DRAG je obećavajuće futurističko utrkivanje s inovativnom mehanikom Joker kruga

Zoran Žalac 06.04.2020.   •   3 komentara


Najavljena je neobična off-road igra inspirirana Richard Burns Rallyjem i Spintiresom, a malo vuče i na Trackmaniju te WipEout.

Zadnjih nekoliko godina vidjeli smo niz ideja vezanih uz futurističko utrkivanje kroz igre kao što su GRIP i Antigraviator, a sada se tom nizu pridružuje još jedan kandidat. Zove se DRAG i zapravo je futuristička igra utrkivanja u off-road kategoriji. Inspirirana je, pazite sad, simulacijskim aspektom Richard Burns Rallyja, u izradi je već skoro sedam godina i obećava beskompromisnu realističnost u vožnji. Neće ovdje biti nikakvih pomagala ni stabilizatora u vožnji.

Glavna mehanika u igri bit će hvatanje tzv. slipstreama, odnosno vožnja iza protivnika kako bi se dobilo ubrzanje potrebno za pretjecanje istoga. No, pritom će trebati mnogo koncentracije i pažnje s obzirom na to da će DRAG imati puni model oštećenja vozila. I nema respawnanja niti premotavanja vremena.

Ipak, jedna je stvar inovativna. Postojat će takozvani Joker krug, a to je krug koji se vozi dužom rutom i svaki ga vozač tijekom utrke mora iskoristiti barem jednom. Na taj način moguće je voziti bez pretjecanja drugog vozača, no onda morate biti sigurni da cijeli krug vozite perfektno kako biste imali šanse završiti ispred svog protivnika.

DRAG je za sada u razvoju za PC, imat će 24 single-player utrke, a u multiplayeru će se moći voziti mrežno ili u split-screen modu. Isprva igra neće imati podršku za volane, ali će ju s vremenom dobiti.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • AdoChoko

    06.04.2020 - 15:40

    hmm not fast enough.. :/

  • Bojko

    06.04.2020 - 16:35

    Uuu jako i se sviđa! Ima neku Mad Max vibru. Jedino me brine dio gdje spominju “custom engine” i “instant online”. Obećanja vrijedna jedne Bethesde, a znamo kako ona završavaju.

  • Sinek

    06.04.2020 - 16:40

    joker lap je preuzet iz rallycross discipline, cak i ima isti naziv, tako da nije inovacija
    a posto dirt rally sadrzi i sluzbeno rallycross prvenstvo nije niti video-game inovacija 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?