HCL.HR

Drakan: The Ancients’ Gates – kako istrenirati svog zmaja

Zoran Žalac prije 1 tjedan   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 22 godine igrala se akcijska igra Drakan: The Ancients’ Gates u kojoj smo mogli letjeti na zmaju Arokhu.

Ne događa se baš često, ali ponekad serijali startaju na jednoj platformi, a završe na drugoj. Takav smo slučaj imali sa nekadašnjim serijalom Drakan, čija se prva igra (Order of Flame) mogla igrati samo na PC platformi, dok je nastavak na današnji dan izašao kao ekskluziva za PlayStation 2.

Drakan: The Ancients’ Gates bila je akcijska avantura iz trećeg lica u kojoj smo se borili i na tlu i u zraku. Na tlu smo kontrolirali ratnicu Rynn, dok smo zrakom letjeli na njezinom zmaju Arokhu. Cilj igre bio je zaustaviti zlu rasu čarobnjaka s tri lica koja je naumila porobiti čovječanstvo. U tu svrhu putovali smo po različitim regijama svijeta zmajeva i borili se protiv raznih čudovišta.

Na tlu smo kontrolirali ratnicu Rynn, dok smo zrakom letjeli na njezinom zmaju Arokhu.

Za razliku od svog prethodnika, ova je igra imala i poneke role-playing elemente pa smo protagonistici Rynn mogli određivati za koju će se vrstu borbe specijalizirati, npr. magiju, streljaštvo, blisku borbu i sl.

Igra je po izlasku dobila vrlo dobre kritike, primarno zbog svoje priče i glumačkih izvedbi. Međutim, prodaja nije bila osobito dobra te je Drakan serijal stao na ovoj igri. Kasnije je studio Surreal Software prešao na druge projekte te su se specijalizirali za horor u serijalu The Suffering. Nažalost, Drakan igre danas nisu dostupne u digitalnom izdanju.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (1)

  • Ovcaodnovca

    05.07.2024 - 14:00

    ova je bila pravo dobra igra. dosta dobro odradena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?