HCL.HR

Dreamfall Chapters kreće u puni razvoj

nebel 11.03.2013.   •   3 komentara


Kickstarter kampanja za Dreamfall Chapters je završila, a Red Thread Games prikupio je gotovo duplo više novca za razvoj igre nego što je planirao.

Dreamfall Chapters uspješno je financiran već nakon nekoliko dana nakon što je krenula Kickstarter kampanja, no sad kada je ista završila možemo sumirati što je s njom postignuto. A postignuto je dosta – milijun i pol dolara, što je gotovo duplo od traženog iznosa. To je još uvijek manje od budžeta kojime su rađene prijašnje igre iz The Longest Journey serijala, no developer nas uvjerava kako sada ima sve da nam napravi odličnu avanturu i zaključi sagu s kojom se družimo već desetljeće i pol.

Dodatni iznos donijet će mnogo dobrih stvari. Za početak, igra će izaći i u Mac te Linux verzijama. Kako bismo se lakše snašli u priči, Chapters će sadržavati pravu malu in-game enciklopediju s knjigama o svijetu igre te interaktivnu novelu koja će nam prikazati prethodne događaje iz serijala. Sountrack igre će dobiti više skladbi, a igra će osim engleskog jezika imati opciju francuskim i njemačkim podnaslovima. Naposljetku, novi će Dreamfall dobiti više lokacija i likova nego je to prvotno planirano.

Cilj koji nije postignut su verzije za iOS i Android, te zasebna 2D avantura koja bi iz prvog lica pojasnila priču April Ryan. Međutim, to nije kraj za te ciljeve – ako se igra bude dobro prodavala kada krajem 2014. krene u prodaju, nije isključeno naknadno portanje na iOS/Android, a što se tiče gđice Ryan – developer se i dalje nada da će jednoga dana dobiti priliku dovršiti i njezinu priču iz njezinog viđenja.

Bilo kako bilo, u novom videu možete pogledati kako teče razvoj igre, još malo gameplaya (ovoga puta u Europolisu) te po prvi puta – Kiana Alvanea.

Komentari (3)

  • maxim.x

    12.03.2013 - 20:09

    Igrao sam samo dvojku i to dosta kratko, iako mi igra nije bila losa iz nekog razloga sam brzo prestao i obrisao ju.

  • antrax83

    13.03.2013 - 15:36

    bit ce definitivno dobra avantura

  • goldfinger

    13.03.2013 - 16:00

    Ne izgleda loše..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?