HCL.HR

Dreamfall Chapters uspješno krenuo na Kickstarteru

ToxarE 11.02.2013.   •   8 komentara


Završetak The Longest Journey sage bit će uspješno pretočen u djelo nakon što Dreamfall Chapters prikupi još 250 tisuća dolara. Po svemu sudeći, to bi se moglo dogoditi uskoro.

Još smo prošle godine izvijestili kako je Ragnar Tornquist napustio Funcom i osnovao nezavisni tim Red Thread Games koji je za svoj prvi projekt uzeo nastavak The Longest Journey i Dreamfall igara – ujedno i zaključni dio te sage. Tornquist je tada najavio kako će razvoj igre financirati putem Kickstartera, a ta je kampanja krenula krajem prošlog tjedna.

Dreamfall: Chapters prikazan je u igrivom obliku, zajedno s redizajniranom protagonisticom Zoe Castillo. Otkriveno nam je tako da će se igra vratiti svojim avanturističkim korijenima, premda će ostati u 3D okružju, ovoga puta u Unity engineu. Igru možemo očekivati u studenome 2014. godine – primarno na PC platformi, a ukoliko u narednih 25 dana Kickstarter donacije dosegnu barem milijun dolara, nisu isključene ni verzije za Linux, Mac, pa ni iOS te Android (Ouya).

S obzirom da se Dreamfall: Chapters već nakon tri dana Kickstarter kampanje polako bliži svom zacrtanom iznosu od 850 tisuća dolara, izgledno je da bismo mogli dočekati i takav rasplet. Stoga ako ste fan serijala, a nestrpljivo želite saznati kako se nastavlja i završava priča uz koju smo već trinaest godina (doduše, uz dvije ogromne pauze), svratite na službenu Kickstarter stranicu i donirajte dolar, dva, tri – ili 25 koliko vam treba za digitalni primjerak igre.

Komentari (8)

  • exarkun

    11.02.2013 - 16:47

    longest journey mi je jos uvjek najdraza avantura, jedva cekam daljnji rasplet.zivjeli kickstarteri !

  • Black op

    11.02.2013 - 17:09

    Nikad cuo za ovaj naslov 🙁

    • exarkun

      @Black op, 11.02.2013 - 18:09

      biti će da si onda malo mlađi 🙂 nakon legendarnog doba lucas artsovih avantura longest journey se pojaivo kao pravi biser nakon duže suše u tom žanru, bar što se tiče kvalitete..preporuka svakom ljubitelju starih point and click avantura.dreamfall je bio nastavak radjen za xbox koji je bio pun bespotrebnih kompromisa kako bi se svidio što širem krugu ljudi kroz ubacivanje akcijskih scena ali je i dalje vrlo dobra igra, naročito sa strane priče. ovo je ipak (još jedan) dokaz da postoji određena i više nego dovoljna tržišna niša nas koji smo voljni poduprijeti kvalitetne naslove smanjujući rizike koje proizvođači imaju kod produkcije takvih 'opskurnih' igara a opet bez pritisaka velikih izdavača na radnju kompromisa za šire mase.ma još jednom, živjeli kickstarteri 😀

    • TheOFFman

      @Black op, 11.02.2013 - 23:18

      Po nicku i slici nije ni cudo da nisi cuo 🙂 Evo exatkun ti je sve lijepo napisao.

  • Andrash

    11.02.2013 - 18:18

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • antrax83

    11.02.2013 - 18:20

    ovo ce biti extra avantura, igrao sam jos davno longest journey

  • Andrash

    11.02.2013 - 18:28

    Ma poslije Grim Fandanga- je TLJ najbolja i najrazrađenija, najmaštovitija avantura…

  • adycro

    12.02.2013 - 18:55

    Obecajajuce jedva cekam…kvalitetni prethodnici za jos bolji nastavak u next gen u ^^.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?