HCL.HR

Dva igrača na jednom kontroleru obaraju rekorde

Juraj Bevandić 12.01.2016.   •   2 komentara


Prošli tjedan je označio još jedan Awesome Games Done Quick na kojem je oboren novi rekord na sasvim nov način. Dva igrača su igrali na istom kontroleru i prešli Super Metroid u rekordnom vremenu.

2g1pc

Sigurno ste čuli za Awesome Games Done Quick, event koji već pet godina za redom organiziraju Speed Demos Archive i Speedruns Live. Na njima, pazite sada, jako brzo prelaze vrhunske igre i ujedno prikupljaju donacije za dobre svrhe. Mi volimo humanitarni rad, dobre igre i vrhunske prelaske pa nas ne treba puno nagovarati na gledanje, ali svake godine iznova nađu načina kako da privuku još ekipe.

Ove godine posebno je zanimljiv bio njihov prvi 2P1C prelazak. Ta kratica stoji za „Two Players One Controller“ i nije ništa novo u svijetu speedrun izazova. No, ovoga su puta igrači Sweetnumb i Oatsngoats u tandemu proletjeli kroz Super Metroid u samo 52 minute i oborili svjetski 2P1C rekord. Zanimljivo je gledati kako njih dvoje moraju surađivati da bi savladali igrine mehanike i takvi prelasci uvijek budu posebno poučni i zabavni.

Ovogodišnji Awesome Games Done Quick nažalost nije ostvario rekordnu zaradu, jer je skupio samo dvije tisuće dolara manje nego prošlog ljeta, ali milijun i dvjesto tisuća dolara koje su skupili u svrhe sprječavanja raka su potpuno zasluženi i za svaku pohvalu.

Koju igru vi znate napamet? Jeste li ikada probali s prijateljem igrati na istom kontroleru?

Komentari (2)

  • rafter950

    12.01.2016 - 15:49

    Strasno postignuce… Danas se malo prica i pise o pravim vrijednostima.

  • Mr.Ericsson

    12.01.2016 - 22:38

    Ja sam kao klinac vjecito sa rodakom na PS1 igrao na jednom kontroleru.

    Najcesce su to bile nekakve trke pa bih ja(posto sam mladi) drza tipku X sa kojom se islo naprijed a on bi upravlja vozilom 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?