HCL.HR

Eiyuden Chronicle je nasljednik Suikodena i skupio je 1,5 milijuna dolara za manje od 24 sata

Zoran Žalac 28.07.2020.   •   9 komentara


Igra zvana Eiyuden Chronicles novi je hit na Kickstarter platformi. U manje od 24 sata prikupila je tri puta viši iznos od traženih pola milijuna.

RPG serijal Suikoden jedan je od onih serijala koji trunu pod izdavačkom kućom Konami. Srećom, kreator tog serijala, Yoshitaka Murayama, osnovao je novi studio u partnerstvu s Junkom Kawamomkoji je na Suikodenu radio od 2002. godine. Taj će dvojac tako surađivati prvi put nakon 25 godina, a projekt im je duhovni nasljednik Suikodena zvan Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

Igru će razvijati uz pomoć zainteresiranih fanova Suikodena preko Kickstarter platforme. Sudeći po inicijalnim rezultatima, interes za takvom igrom je ogroman te je Eiyuden Chronicle u manje od 24 sata prikupio 1,5 milijuna američkih dolara. U planu je izvorno bila verzija za PC platformu, no s ovim su novcem osigurane i verzije za Xbox Series X te PlayStation 5.

Eiyuden Chronicle je priča o dvojici ratnika koji su nekoć bili prijatelji, no među njima se ispriječe suprotne ideologije. Izgledom će igra biti slična Octopath Traveleru s 2D likovima i 3D pozadinama. Baš kako sam podnaslov igre kaže, u igri ćemo naći stotinu likova, a u borbi ćemo ih koristiti šestero. Neke od tih likova možete u detalje upoznati na stranici same kampanje.

U igri ćemo imati veliki svijet za istraživanje, duboke dijaloge s likovima te zadaću obnavljanja utvrde Fortress Town koja će služiti kao baza operacija. U sklopu tog obnavljanja naći će se i poljoprivredne aktivnosti. U gradu će se moći izgraditi i kafić, a iz tog kafića moći će proizaći i franšiza koju onda možete prebaciti i na druge gradove te se boriti za kupce s ostalim kafićima.

Eiyuden Chronicle tek će krenuti u puni razvoj, a dovršetak je predviđen za deseti mjesec 2022. godine. Naravno, kako to obično bude kod crowdfunding projekata, moglo bi se to otegnuti i na 2023. godinu pa imajte strpljenja ako ovo odlučite podržati.

Komentari (9)

  • Tiger I

    28.07.2020 - 12:21

    Gledajuci trailer razvojni tim ikap treba vise diversity-a.Gdje su crnci gdje su LGBTQR+++++

    • Fenner

      @Tiger I, 28.07.2020 - 12:35

      Čekaj stignu još. Vidiš da se ovi feministi i diversity love na svaku igru kao muha na drek..

    • IgorBiH

      @Tiger I, 28.07.2020 - 17:18

      A čekaj, ne shvataš. Azijci tj. kosooki spadaju u minority grupu na Zapadu tako da su ti svi ovi manjine u njihovim očima 😆

    • Drunkenstein

      @IgorBiH, 29.07.2020 - 11:01

      Ja sam ljevoruk, teška manjina. Želin svoja prava, sad i odma! Ne želin više živit u svijetu dešnjaka!

  • Dajsikeks

    28.07.2020 - 12:36

    Lol, eto tako lagano (bar mislim) su napustili Konami i osnovali novi tim

  • personauser

    28.07.2020 - 12:47

    Izaci ce sigurno i za NS

  • erfatih26

    28.07.2020 - 13:32

    105$ u prosjeku, 66k per h.. LOL! (1113k u minuti) ..

  • Emperor Ghaleon

    28.07.2020 - 16:06

    Ne znam što bih rekao, osim toga da mi se jedino sviđa grafički jer ”baca” na Octopath Traveler.
    Baš mi je to nekako tužno i žalosno, kad provedeš godine i godine u gaming industriji i radiš neke kultne igre… a na kraju moraš žicati lovu na Kickstarteru i računati na nostalgiju, da bi u konačnici na tržište stavio poluproizvod (Shenmue 3 comes to mind). Ali ajde, nek im je sa srećom. JRPGa uvijek treba, ako igra ispadne dobra ja ću ju kupiti i svi me slobodno poserite zbog ove izjave.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?