HCL.HR

Electronic Arts suspendirao sva esport događanja

Lovro Maroševac 14.03.2020.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Koronavirus nas redom ostavlja bez uživanja u sportskim, esportskim, umjetničkim, kulturnim i sličnim događajima.

Iz Electronic Artsa su odgodili sva natjecanja koja su se trebala održati u njihovim kompetitivnim igrama. Suspenzija se tako odnosi na sve turnire, organizirane od strane Electronic Artsa i onih manje poznatih organizatora. Prioritet je zdravlje zaposlenika, igrača te gledatelja, poručuju iz tvrtke.

„Nastavljamo pratiti situaciju oko koronavirusa i trudit ćemo se dobiti najnovije informacije od liječničkog osoblja diljem svijeta. Iskoristit ćemo ovo vrijeme da vidimo koji su nam sljedeći koraci u kompetitivnoj sceni – što uživo, što u online formatu“, stoji u službenom priopćenju Electronic Artsa.

Tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji vlasnik je mnogih igara koje imaju vlastitu profesionalnu esport scenu. Ova odluka zato utječe, između ostalog, na Apex Legends i FIFA 20 Global Series, FIFA Online 4 Live te Madden NFL 20 Championship. Bez obzira na otkazivanje događaja u spomenutim igrama, EA i dalje planira normalno raditi na razvoju budućih projekata unutar istih.

Također, iz Electronic Artsa savjetuju svim zaposlenici da rade od kuće kako bi smanjili moguće zaraze koronavirusom. Posebno se to odnosi na radnike u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji. Vrlo je pohvalno to što će im EA platiti punu plaću, čak i ako nemaju opremu kojom bi mogli raditi u vlastitim domovima.

Komentari (1)

  • movie

    14.03.2020 - 21:18

    Još da suspendiraju sami sebe…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?