HCL.HR

Epic Games Launcher dodaje Party sustav kao na Discordu

Zoran Žalac 18.03.2021.   •   14 komentara   •   Tehnologija


Epic Games je krenuo s redizajnom društvene komponente svog launchera te su podijelili prve informacije o sustavu Partyja na svojoj platformi.

Epic Games Launcher od jučer ima malo izmijenjeni dio za komunikaciju s drugim igračima. Sada tako već na početnom ekranu s desne strane možete vidjeti tko je online od vaših kontakata. Iz Epica navode kako je to prvi korak u redizajniranju društvenog aspekta njihove platforme, a otkrili su kakav plan imaju za sustav grupiranja igrača u tzv. partyje.

Taj sustav, koji stiže u budućnosti, bit će blizak onome na popularnoj platformi Discord. Dakle, moći će se kreirati partyji u koje igrači mogu jednostavno ulaziti ili izlaziti, bez obzira igraju li istu igru ili se samo žele družiti dok svatko igra svoju stvar.

Neće biti vlasnika partyja, tako da se svi mogu nastaviti družiti dok god se netko nalazi u grupi. Unutar grupe moći će se komunicirati tekstualno ili glasovno te će se moći dijeliti snimke iz igara. Grupa će također biti vizualno prikazana unutar igre, ako to igrač želi.

Od ostalih poboljšanja koja uskoro dolaze uvodi se opcija stavljanja statusa “Do not disturb” iliti “Ne ometaj”, kao i mogućnost pokretanja igara preko poveznice koju vam netko pošalje.

Označeno sa:

Komentari (14)

  • Skoropazao665

    18.03.2021 - 12:36

    Mislite party kao na konzolama

  • mg

    18.03.2021 - 13:01

    Steam Master!!

  • Strange Man

    18.03.2021 - 13:38

    Tu mi je Epic za razliku od Steama i drugih jako loš, ali Epic mi u onim najbitnije za igrače šta se tiče besplatnih igri ali i akcija koje daju jako odlični. Možda sam tu na ovom portalu od rijetkih koji je Steam izbrisao, a koristim samo Epic, jednostavno mi bolje leži, te uz PS4 i PS plus za mene odlična kombinacija da kombiniram igranje na svom PC-u i konzoli.

    • Iron666

      @Strange Man, 18.03.2021 - 14:45

      Koliko imaš igara na Steamu kad si ga obrisao? EPIC raspolaže sa abnormalnim ciframa, i opet im fokus odlazi na kupovinu developera, a ne na poboljšanje same platforme na koju mame ljude.

      Neću koristiti nešto inferiornije samo zato što mi netko maše slatkom čokoladom pred nosom, odnosno u ovom slučaju, besplatnim igrama. Lijepo od njih, al to je čista navlakuša, kao i % koji uzimaju kao proviziju, koji je manji, iz čistog razloga što su im mjesečni izdaci za održavanje te iste platforme desetorostruko manji od bilo koje druge, a pogotovo Steama.

    • Strange Man

      @Iron666, 18.03.2021 - 17:22

      7 preko steama, a 40tak preko Epica. Puno više boljih popusta je bilo preko Epica. Zašto bih onda trošio više novaca na steamu kad mogu kupit tu istu igru na epicu s
      puno boljim popustom kojih ima dosta često i duplo više nego na steamu. Mene kao igrača ne zanima njihova kupovinu developera, pa na steamu workshopa, marketa, grupa za raspravu i ostalih 90% gluposti. Mene zanimaju samo igre i one koje želim da ih naravno kupim na način da što više uštedim.

    • Iron666

      @Strange Man, 18.03.2021 - 18:11

      Preporučujem da posjetiš onda stranice koje prodaju keyeve i vidjeti ćeš koliko zapravo možeš proći jeftino.

    • Iron666

      @Strange Man, 18.03.2021 - 14:48

      I ne znam dal je ljudima jasno, ali neće ni oni dovijeka držati taj isti postotak provizije, nit će Bogami davati milijarde kako bi mahali uokolo besplatnim igrama. Jedino što ih spašava je taj cash grab Fortnite i ništa drugo. Inferiornija platforma koja mi ne nudi apsolutno ni najmanji pomak nit poboljšanje. I ne, nije stvar hejta, nego čiste logike.

    • Dick Johnson

      @Iron666, 18.03.2021 - 14:54

      ma skidas free igre, kad ukinu prodas acc i ko kuca. taman posla da cu imat na kompu 5 programa za istu svrhu.

    • mg

      @Dick Johnson, 18.03.2021 - 15:12

      Nije problem imati više programa za istu svrhu, nego razbacivanje novca na više programa za istu svrhu.;)

    • Dick Johnson

      @mg, 18.03.2021 - 16:54

      A cuj moram priznat da meni je. Necu imat na kompu discord, ventrilo, mumble i teamspeak, isto tak nema mi smisla imat vise programa za kupovat i pokretat igre, a pogotovo da mi je kolekcija razmrvljena na 10 strana.

    • Rvatina22

      @Iron666, 18.03.2021 - 15:45

      Ne znam za sta tebi sluzi steam, ali meni kao i egs sluzi samo za pokretanje igara. Znam da steam ima puno vise stvari poput workshopa, marketa, grupa za raspravu itd ali ja 90% tih stvari ne koristim. Točno da egs-u nedostaje dosta stvari ali sluzi onome za sto je napravljen – da mozes pokrenut neku igru. I zasto bih onda trosio vise novaca na steamu kad mogu kupit tu istu igru na epicu s nekakvim kuponom ili popustom kojih ima dosta često.

    • Iron666

      @Rvatina22, 18.03.2021 - 17:14

      Ne znam, ja i dalje vrlo jeftino kupuje igre za Steam, i opet imam software koji mi nudi puno više…

    • Strange Man

      @Iron666, 18.03.2021 - 18:09

      Koliko god oni mahali sa besplatnim igrama mene to ne zanima pogotovo njihov interes. Ja sam igre uzeo i igrao besplatno i to u vrijednosti od 4000 kn j ostalo me ne zanima. Dali na Steamu sam mogao toliko uštediti? Mislim da nisam, a tih 4000 kn šta nisam potrošio nego dobio besplatno, danas, sutra ću si kupiti novu konzolu ili poboljšati svoj PC. Ne hejtam steam, nego govorim iskreno mene kao igrača zanimaju samo igre i naravno da uštedimo, a tu je moje mišljenje i EPIC mi je bolji.

    • Lazy

      @Iron666, 18.03.2021 - 19:05

      Ja sam oduvijek na Steamu bio, od kad je Half Life 2 izasao tocnije, dok nije dosao Epic, sad se ne sjecam kad sam Steam ukljucio, meni je logika drugacija od tvoje, besplatne igre plus ono sto sam uboo oko Bozica nisam nigdje mogao , pa ni blizu na “onim” stranicama za keyeve, bon s popustom plus popust na igru koji je bio abnormalan, za 100 eura sam dobio cuuda, i dok god mašu s free kontentom, give it to me, moram samo naglasiti da meni te platforme sluze samo za library za igre, niti za komunikaciju nit ista drugo, osobno dont give a fck about that, stoga mi je tvoja logika nelogicna hehehe just sayin.Cheers mate.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?