HCL.HR

Epic Games radi na novom neotkrivenom IP-u

ToxarE 18.03.2014.   •   2 komentara


Sljedeća igra razvojnog studija Epic Games neće biti temeljena na postojećim serijalima već će se raditi o posve novom i dosad neotkrivenom naslovu.

Razvojni tim Epic Games nedavno se rastao sa svojim uspješnim Gears of War serijalom koji je otišao Microsoftu u ruke. Time je postalo jasno kako sljedeća igra tog studija neće biti Gears of War pa smo se svi nekako prisjetili da već dugo nismo vidjeli Unreal Tournament. Međutim, kako danas saznajemo – to neće biti takav slučaj.

Osim što rade na manjoj igri zvanoj Fortnite, i što ponajprije dorađuju Unreal Engine 4, u Epicu spremaju jedan sasvim novi IP. Najavio je to glavni animator Jay Hosfelt na ovogodišnjoj konferenciji proizvođača igara, naglasivši kako je studio promijenio filozofiju u dizajniranju te da novu igru neće raditi uz pomoć neke izdavačke kuće.

Po navodima prisutnih, na konferenciji je prikazano nekoliko konceptualnih materijala koji su mahom podsjetili na Unreal 3(.5) tech demo iz 2011. zvan „Samaritan“. Međutim, Epicov Paul Meegan brzo je demantirao te sličnosti na Twitteru, izjavivši kako je unatoč estetskim sličnostima, riječ o sasvim novoj igri koja nema nikakve veze sa Samaritan demom. Štoviše, situaciju je brzo razjasnio glasnogovornik tima Wes Phillips koji je izjavio kako su materijali u pitanju prikazani u sklopu priče o Unreal 4 pokretaču te ne predstavljaju materijale iz nenajavljene igre.

Igra, dakle, ostaje obavijena velom tajne. No možda ne dugo. Naime, jedna od najvećih prednosti rada s novim pokretačem Epicu je ubrzanje razvojnog procesa. Kako je istaknuto na konferenciji, za realizaciju ideje u igrivi prototip s Unreal 4 pokretačem timu je potrebno tjedan dana, dok je, usporedbe radi, za to u Gear of Waru 3 bilo potrebno do tri mjeseca.

Komentari (2)

  • goldfinger

    18.03.2014 - 19:21

    +5!

  • IaMarmageddoN

    19.03.2014 - 10:57

    Što god bude, bit će odlično! Ne sumnjam u Epic niti trenutka!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?