HCL.HR

Epic Games Store je službeno integriran u GOG Galaxy

Zoran Žalac 21.07.2020.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Epic Games i CD Projekt službeno se simpatiziraju pa je Epic Games Store službeno dobio integraciju u GOG Galaxy 2.0 klijent.

GOG Galaxy 2.0 klijent nastavlja pod jednim krovom ujedinjavati različite destinacije za igranje na PC-u. Sve do sada, službenu integraciju s tim klijentom imali su samo GOG.com i Xbox Live, no sada se na toj listi našao i Epic Games Store. Ništa se time, doduše, ne mijenja za sada jer je EGS i prije bio neslužbeno podržan.

Ipak, jedna je razlika u svemu tome – ta da će se CD Projekt kao vlasnik GOG Galaxyja i Epic Games ubuduće brinuti o tome da ta njihova simbioza radi bez greške i da u budućnosti nove funkcionalnosti budu iskoristive na GOG Galaxyju. S druge strane, Steam nije službeno podržan pa uvijek postoji mala šansa da bi nekakvo veliko ažuriranje moglo poremetiti funkcioniranje Steama u sklopu GOG Galaxyja.

Ovom prigodom šef Epic Gamesa Tim Sweeney poručio je kako platforme ne bi trebale zaključavati kupce digitalnih igara te da podržava ono što ekipa CD Projekta radi s GOG Galaxyjem. Na dobacivanja nekih komentatora kako upravo Epic Games zaključava korisnike svojim ekskluzivama, Sweeney kaže kako je privlačenje korisnika nije isto što i zaključavanje istih na jednu platformu.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • ElricX

    21.07.2020 - 10:26

    Normalno da je isto o marioneto tencentova.

    • marjanovicut

      @ElricX, 21.07.2020 - 15:26

      Zamisli platili su PS-u za ekskluzivu i imaju je samo na njihovoj platformi, kako sramno. A Steam nije kriv jer ne zeli da ulozi ni evro u dovodjenju ps ekskluziva na PC. Mrtva trka izmedju herbalajfa i steam fanboyeva oko toga koji kancer je veci.

    • ElricX

      @marjanovicut, 22.07.2020 - 13:20

      Kakve ovo ima veze sa mojim komentarom?

  • Dick Johnson

    21.07.2020 - 11:57

    Ček jel to znači da mi više ne treba Epic louncher da bi pokreto njihove igre, il kaj se točno mjenja?

    • Red Falcon 2

      @Dick Johnson, 21.07.2020 - 15:47

      Trebaš imat profil, al ne trebaš više koristit tisuću launchera da bi pokrenuo igru. Ak si spojiš profile s GOG Galaxyjem možeš sve igre koje imaš pokrenut s njega umjesto da non stop otvaraš Steam, Epic, Uplay itd.

    • Demon90

      @Red Falcon 2, 21.07.2020 - 17:06

      Svejedno ih trebaš. Razlika je samo što igre s drugih launchera vidiš na jednom mjestu G.O.G galaxyu pokrenuta igra će svejedno pokrenuti epic steam origin samo što ti ne moraš otići tražiti gdje imaš igru koju zelis.

  • macgyver

    21.07.2020 - 17:57

    Ili jednostavno pokrecite igre iz start menua ili s desktop shortcuta

  • Saren

    21.07.2020 - 20:53

    A jesu i oni nasli koga simpatizirat…. Ako ce pomoci dovesti ostale storeove u Galaxy integraciju onda ce biti neko dobro iz svega ovoga, sto se toplo nadam da necemo dugo cekati. Nadam se da ce se prije ili poslije svi dogovoriti i cao. Doduse GOG mora pod hitno dodati neke opcije koje community wishlista jer neke su fakat “must” u danasnje doba, ali ajd funkcionira dobro. Sto se Timmya tice necu ni komentirat previse, odavno je poznat onima koji su imali volje procitati kakav je tip i kako se ponasa.

  • Strahinja Radonjic

    22.07.2020 - 17:22

    Jel još nekome Steam integracija ne radi uopšte a Origin i Epic se sami deaktiviraju? Steam je zakucan na “Offline… Retry” a Origin se random deaktivira a Epis možda jednom kao o juče. Ali to je razumljivo, deaktivirao se zbog ovog update-a dok me Steam izluđuje. (Isti problem na dva PC-a). Samo da napomenem da deaktivacija pa aktivacija Steam-a rešava problem, ali samo restart GOG-a, restart ili shutdown PC-a sj**e Steam. Ma i sleep mode na Win 10 pokvari Steam integraciju nakon uključivanja PC-a i otvaranja Galaxy-ja iz Tray menija. Batalio sam ovaj launcher, vredeće nešto tek kad sve integracije dostupne trenutno postanu službene.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?