HCL.HR

Epic Games Store spasio je horor igru s Nikolom Teslom

Pero Mlinar 23.02.2019.   •   5 komentara


Nadolazeća horor igra Close to the Sun, trenutno najpoznatija po tome što nalikuje Bioshocku bit će još jedna od igara koje će se prodavati ekskluzivno u Epicovoj trgovini digitalnim igrama.

Pisao sam prošle godine o horor igri smještenoj na Teslin art deco brod koja mi se načelno učinila zanimljivom svojim settingom i premisom. Iako estetski dosta nalikuje Bioshocku, Close to the Sun bit će igra bez borbe i vjerojatno dosta nalik Outlastu što se tiče samih mehanika prilikom upravljanja junakinje Rose.

Uglavnom, igra izlazi negdje ove godine, a novost je da će i ona postati jednom od ekskluziva u Epicovom dućanu. Možda se to i moglo očekivati, jer su tvorci naslova imali priličnih novčanih poteškoća na početku produkcije. A ruku im je tada pružio upravo Epic. Osim novčanog zajma, omogućio im je i korištenje Unreal pokretača, koji je zamijenio inicijalno korišteni Unity.

U studiju Storm in the Teacup itekako su zahvalni Epicu, što se jasno može iščitati iz komentara njegovog izvršnog direktora kojim je popraćena vijest o ekskluzivnosti:

Naš odnos s Epicom i odluka da koristimo pokretač Unreal omogućili su nam brojne fantastične mogućnosti, veću kreativnu slobodu te nam dale priliku da se puno više posvetimo poboljšanju kvalitete naslova.

Je li zahvalnost jedini razlog za odluku da svoju igru učine ekskluzivnom jasno ne možemo znati, ali na slučaju ove igre jasno se vidi koliko prostora za manevriranje ima Epic zahvaljujući mogućnosti da utječe na samu produkciju njima potencijalno zanimljivih naslova.

Jučer smo dobili i prvi poduži prikaz same igre:

Komentari (5)

  • SonOfZeus

    23.02.2019 - 16:50

    Opet zlocesti Epic na djelu – umjesto da su ko steam i umjesto financijske pomoci i free Engine-a mu lupe 30% haraca na svaku prodaju i nek se sami snalaze za engine

    • Lovac

      @SonOfZeus, 23.02.2019 - 17:18

      Ma da, Epic je bolji nego Isus. Dali su im novac/engine samo zbog čistog srca, a ne odmah nanjušenog “ekskluziva” deala. //sarcasm off; nevezano, bolje da izađe ikako nego nikako. I dalje se bojim zamaha ovih gluposti s ekskluzivnošću.

    • SonOfZeus

      @Lovac, 24.02.2019 - 16:49

      A sto steam to radi? Samo uzima pare bez ista zauzvrat? Ide ti logika.

  • microlightgames

    23.02.2019 - 21:07

    Ma cista medijska kampanja jer im treba sva paznja i sto vise igara posebno ekskluziva da ukradu slavu od steama. Uvijek su novci. ali ne kuzim kako TOLIKO manje od steama uzimaju, treba dat tome vremena

  • Saren

    23.02.2019 - 21:08

    Nije mi toliko interesantna da bih razbijao glavu gdje je trenutno, tj. na cijem storu. Za neke buduce AAA naslove ako ce liciti na sta i zavisno tko ih radi i gdje ce tj. u cijoj trgovini ce biti o tome cu razmisljati kad se pojave.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?