HCL.HR

Najveći turnir borilačkih igara otkazan je zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju

Zoran Žalac 03.07.2020.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Predsjednik organizacije zadužene za najpoznatiji esports događaj u žanru borilačkih igara dobio je otkaz zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a turnir je otkazan.

Prvi put nakon 15 godina neće se održati tradicionalni esport događaj Evolution Championships Series iliti Evo. Ovo najpoznatije natjecanje u borilačkim videoigrama ranije ove godine otkazano je u fizičkom obliku zbog pandemije koronavirusa, a tada je obećano kako će se manifestacija održati u digitalnom obliku. No, sada smo doznali kako od toga ipak neće biti ništa.

Razlog odgode digitalnog turnira sada je potpuno drugačije prirode. Predsjednik organizacije iza Evo turnira, Joey Cuellar, optužen je na Twitteru za seksualno zlostavljanje, a nakon toga brojne firme čije se igre igraju na turniru odlučile su povući se s te manifestacije. Prvo je Bandai Namco povukao svoje tabačine, a potom su isto napravili iz Capcoma.

Vodstvo Evo turnira potom je dalo otkaz Joeyu Cuellaru te postavilo novog predsjednika, no kako je šteta već učinjena odlučili su otkazati i sam turnir. Cuellar se naknadno ispričao svima, priznavši kako je učinio neke stvari kojima se ne ponosi.

Komentari (3)

  • Hadvar

    03.07.2020 - 12:15

    Optuzujem HCL tim za seksualno zlostavljanje. Naime, nemam dokaza ali posto sam professional victim na twitteru morate mi vjerovati. Trazim da HCL portal obustavi sve svoje radnje dok traje istraga. Uz to znam iz pouzdanih izvora da za izradu zlatnog dabra koriste prave dabrove i zive ih sipaju otopljenim zlatom. #MeToo

  • Emperor Ghaleon

    03.07.2020 - 14:12

    I bolje da je otkazan ove godine. Ionako su mislili organizirati online turnir, a to bi sakalo kitu. Svaki gubitnik bi cvilio da je imao lag.

  • RikiMaro

    04.07.2020 - 01:29

    Cancel culture

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?