HCL.HR

Evo kako će se igrati Harry Potter: Wizards Unite, nova igra tvoraca Pokemon Go

Zoran Žalac 11.03.2019.   •   5 komentara


Čarolija je blizu – WB Games i razvojni tim Niantic otkrili su detalje vezane uz gameplay nove geolokacijske AR igre Harry Potter: Wizards Unite.

Već neko vrijeme čekamo na nova interaktivna iskustva u magičnom svijetu Harryja Pottera, a prvo na redu je iskustvo igranja nove mobilne igre Harry Potter: Wizards Unite na kojoj rade tvorci nekadašnjeg fenomena Pokemon Go. Danas smo doznali nekoliko detalja o toj igri.

U Wizards Unite imat ćemo ulogu novog pripadnika organizacije Statute of Secrecy Task Force te zadatak istraživanja pojave zvane Calamity. Naime, u stvarni svijet procurili su magični artefakti, bića i sjećanja, a igrač ih mora ukloniti od takozvanih Bezjaka, odnosno ljudi koji ne prakticiraju magiju.

Slično konceptu iz Pokemona Go, ovdje ćemo magijom brisati gobline, dementore i ostala magična bića, zatvarati portale, sakupljati putoključeve i sl. Na lokacijama kao što su restorani i kafići punit ćemo si magiju, a na mjestima gdje se nalaze različite znamenitosti natjecat ćemo se u čarobnjačkim izazovima uz pomoć ostalih igrača kako bismo osvojili rijetke magične nagrade.

Čini nam se kako će igra biti grafički naprednija od Pokemon Go pa nam ostaje za vidjeti koji će ju sve mobiteli moći pokretati. Za sada znamo da bi Wizards Unite u isto vrijeme trebao doći i na Android i na iOS.

Komentari (5)

  • Fika

    11.03.2019 - 16:59

    Kad se moze ocekivati izlazak igre?

  • RagedPokemon

    11.03.2019 - 17:17

    Nadam se da nece bit neka glupost

    • funky0308

      @RagedPokemon, 12.03.2019 - 10:49

      Ma ja bas kontam da ce biti. Mozda se nekome svidja to ali ja se stvarno nadam da ce doci dan kada cemo dobiti pravu Harry Potter igru, kao i Indiana Jones igru na firu Uncharteda odnosno Tomb Raidera. Radi licenci i sticenja autorskih i ostalih prava, osim reklame za film, rijetke su igre koje su ista valjale, a da su bazirane na nekom filmu ili seriji. Ja bih volio vidjeti igru Supernatural. Pogledao sam par sezona serije i bilo je dobrih epizoda, odlicna igra bi se dala napraviti s tim pricama…demovi, andjeli, Bog i Lucifer…vokodlaci i vampiri – svega ima 🙂

  • bozicni_zeko

    11.03.2019 - 17:57

    Ma, ovo je za VR igra. Ovaj AR mi se ne sviđa previše, kada hololens bude bolji onda ćemo imati pravi AR. Ovo je varanje protivnika. A što se igre tiče, ne vjerujem da će biti popularna kao Pokemoni.

  • Tony77

    11.03.2019 - 20:29

    Ja čekam HP RPG ništa više .

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?