HCL.HR

Evoland portan na mobilne platforme

Dominik Bošnjak 06.02.2015.   •   0 komentara


Odlična igra u kojoj prolazite kroz povijest akcijskih avantura i RPG-a s PC-ja je konvertirana u format za mobilne uređaje i zadržala sve ono zbog čega smo ju hvalili u recenziji.

Gotovo dvije godine nakon izlaska PC originala, akcijska avantura Evoland je završila i na iOS-u i Androidu.

Igra nam se 2013. jako dopala te je naš Žarko na njen račun sipao komplimente na sve strane u svojoj recenziji. Na svu sreću, mobilni port je upravo to – punokrvna konverzija ovog retro naslova na pametne telefone i tablete. Sav sadržaj je i dalje tu, crno-bijela, 8-bitna i 16-bitna grafika je identična te to isto vrijedi i za glazbenu podlogu. Naši prvi dojmovi su vrlo pozitivni, a jedinu zamjerku bi uputili nemogućnošću pozicioniranja virtualnog d-pada na ekranu. Neovisno o tome, igra ima solidne kontrole.

Za one neupućene, Evoland je svojevrsna oda akcijskim avanturama i klasičnim RPG-ovima koja svoje igrače vodi kroz povijest ova dva žanra igara. Uradak je prepun dobrog humora i raznovrsnog gameplayja te će se pogotovo sigurno svidjeti svim ljubiteljima Zelda, Final Fantasy i ostalih sličnih serijala. Evoland je optimiziran za velik broj uređaja: iOS korisnici ga mogu upogoniti i na iPhoneu 5, a igra bi trebala raditi i na većini donekle solidnih Android mobitela i tableta izašlih u zadnje tri godine.

Evoland možete nabaviti na Google Play Storeu i iOS App Storeu po cijeni od pet dolara, odnosno tridesetak kuna. Bez brige – mikrotransakcija nema.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?