HCL.HR

Facebook misli da se pomoću Nintendo Switcha uzgaja i prodaje marihuana

Zoran Žalac 06.05.2020.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Više je grupa na Facebooku, koje se okupljaju oko igre Animal Crossing: New Horizons, primilo je upozorenje zbog trgovine – korovima.

Nintendova igra Animal Crossing ima prilično bogat “život” izvan onog virtualnog. Postoje tako različita tržišta izvan same igre, na kojima cijene proizvoda i usluga fluktuiraju iz sata u sat. Jedan od segmenata tržišta pripada kupoprodaji korova. Naime, korov u igri može se koristiti za crafting, može se prodavati, a služi i za dobivanje Nook Miles valute kroz dnevne zadatke čupanja korova.

Dakle, izvan Animal Crossinga postoji potražnja za različitim uslugama vezanim uz korov. Primjerice, ako vam se ne da čupati korov po otoku, možete pronaći nekoga tko vam je to voljan obaviti u zamjenu za nešto drugo. Takvi poslovi dogovaraju se na Discord serverima i Facebook grupama, a upravo su potonje u opasnosti da ih Facebook blokira.

Čini se kako je previše ljudi u tim grupama koristilo pojam “weed”, što je ujedno i termin za marihuanu. Stoga je Facebookov robotizirani sustav poslao upozorenje grupama, smatrajući kako se u njima članovi bave ilegalnim uzgojem i prodajom marihuane.

Iako je sve samo nesporazum, administratori grupa mole članove da više ne koriste termine “weed” i “trade” u istim objavama. Umjesto toga sada se moraju koristiti sinonimi kao što su “wildflowers” i “gardening”.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Eco

    06.05.2020 - 13:05

    lol

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?