HCL.HR

Bivši producent Far Cry serijala pridružio se Blizzardu kao voditelj njihove sljedeće igre

Zoran Žalac 23.12.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Tip koji je transformirao Ubisoftov serijal Far Cry postao je voditelj razvoja nove Blizzardove igre.

Čovjek koji je nadgledao razvoj Far Cry serijala u zadnjem desetljeću, od revolucionarne trojke pa do prošlogodišnje šestice, našao je novi angažman izvan Ubisofta. Potvrđeno je kako se Dan Hay pridružio Blizzard Entertainmentu te je odmah dobio velik zadatak – bit će voditelj razvoja Blizzardove sljedeće igre.

Hay je u zadnjem desetljeću bio producent pucačkog serijala, a sljedeći će mu projekt biti izazov jednako kako i Blizzardu. Naime, iduća Blizzardova igra pripada žanru u kojem se Blizzard još nije okušao. Za sada neimenovani projekt je survival naslov, odnosno igra preživljavanja. Također je to igra u potpuno novom fantasy svijetu, nevezanom za Warcraft i Diablo.

Vrlo je malo informacija poznato o toj igri, što je i razumno jer je u vrlo ranoj fazi razvoja. Navodno se tu radi o igri s pogledom iz prvog lica, s klasičnim mehanikama skupljanja resursa, izgradnje objekata i slično.

Komentari (2)

  • Veseleilo

    23.12.2022 - 21:13

    “Navodno se tu radi o igri s pogledom iz prvog lica” – konacno nesto za promjenu. Ko bi rekao prije recimo 20 godina da ce nesto slicno biti rijetkost (izvan FPS zanra).

  • GuybrushThreepwood

    25.12.2022 - 16:41

    Najbolji Far Cry je prvi dio

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?