HCL.HR

Fight Night Champion – zadnji EA boks svoje vrste

Zoran Žalac 01.03.2024.   •   8 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 13 godina lansirana je zadnja igra iz boksačkog serijala Fight Night, ujedno i prva EA Sports igra sa Story modom.

Tradicija boksačkih igara EA Sportsa započela je 1995. s igrom Foes of Ali, nastavila se s Knockout Kingsom koji je bio aktualan od 1998. do 2002., a završila je Fight Night serijalom. Peta Fight Night igra po redu bila je lansirana u verzijama za PlayStation 3 i Xbox 360 na današnji dan prije 13 godina.

Fight Night Champion bila je boksačka igra na koju mnogi dan danas gledaju s nostalgijom. Inovativna u dosta segmenata i posebna po svom stilu. Najznačajnija stvar po kojoj se ova igra razlikovala od drugih u serijalu bila je glavni Champion Mode, način igranja fokusiran na praćenje priče s filmskom prezentacijom.

Bio je to prvi Story mod za jednu EA Sports igru, trajao je otprilike pet sati i pratio je karijeru mladog boksača Andrea Bishopa. Priča je započela u zatvoru, a u konačnici se razvila u pravu dramu o kompliciranim bratskim odnosima i traženju pravde.

Igra je u serijal također uvela tada novi sustav kontrole. Standardni način upućivanja udaraca preselio se na desnu analognu palicu kontrolera, što se kasnije zadržalo i u srodnom UFC serijalu. Prezentacijski je igra također bila drugačija od prethodnih boksačkih naslova, s naglaskom na sirovost i brutalnost borbe. Postojao je čak i mod borbe bez rukavica. Izvan moda s pričom moglo se igrati s više od 50 licenciranih boksača.

Standardni način upućivanja udaraca preselio se na desnu analognu palicu kontrolera, što se kasnije zadržalo i u srodnom UFC serijalu.

Fight Night Champion pokupio je vrlo dobre ocjene recenzenata te je osvojio nekoliko nagrada. Nažalost, iz nekog je razloga serijal tu stao. Preciznije rečeno, razlog je taj što je EA Sports prednost dao rastućoj popularnosti druge vrste borilačkog sporta – prvo s MMA igrom, a potom i licenciranom UFC igrom koja je prerasla u serijal. Godinama se već zaziva i spominje mogući povratak Fight Night serijala, no za sada o tome još nema naznaka.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (8)

  • Bronson

    01.03.2024 - 21:28

    Omiljena borilacka igra ikad!

  • 312AE

    01.03.2024 - 22:44

    Vrijeme,kad je ime EA još bilo nešto kao Seal of Quality,te smo se veselili svakoj igri.😌 Divili smo se znoju na boksačima i gameplay je bil zarazan. Ne previše simulacija,ne previše arkada,taman.

  • Daky_13

    01.03.2024 - 22:52

    Nostalgija…lepa davna vremena,voleo sam boks igre pogotovo carier mod

  • PrydaCro

    02.03.2024 - 01:33

    Yup yup igra je vrhunska, imam je na xboxu 360.

  • marijan_mi

    02.03.2024 - 10:01

    Koliko sam samo to želio zaigrati, no nije bilo u to vrijeme mogućnosti, a sada ih nrma iz drugih rzaloga. Pogledati klip pa si utrljati sol na ranu duplo 😅

  • Azurr0

    02.03.2024 - 11:26

    Fight Night prvi, karijera sa Bernardom Hopkinsom, vrhunska igra. Sustav kontrola im je bio revolucionaran.

  • DiabolicxX

    02.03.2024 - 16:47

    Uz DefJam: FfNY jedna od najjačih tabačina iz PS2 ere, peglalo se do kasno u noć

  • Bronson

    02.03.2024 - 17:47

    Champion nije bio za PS2 ali FN kao serijal je bio odlican i na PS2, uz njega bi takodje dodao DJ FFNY dao si mi ideju mozda ga opet zavrtim preko nekog emulatora, vrhunske tabacine..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?