HCL.HR

Firmament je nova igra tvoraca Mysta i Obductiona kojoj i vi možete pomoći u razvoju

Stjepan Fikter 27.03.2019.   •   1 komentara


Nova narativna i enigmatična avantura tvoraca Mysta, početak je novog svemira čiji se prvi uradak radi od nule za VR, no moći ćemo rješavati zagonetke i standardnim igranjem.

Nakon uspješne Kickstarter kampanje za Obduction, tvorci Mysta još jednom su se pojavili na toj platformi kako bi uz pomoć ljubitelja avantura mogli financirati novu igru. Riječ je o Firmamentu, evoluciji Cyanovih naslova koji će u sebi nositi duh Mysta, Rivena te Obductiona, a radi se o potpuno novoj zagonetnoj i narativnoj avanturi.

Ono po čemu će se Firmament razlikovati od njihovog prijašnjeg naslova je podrška za VR koja se ovaj put radi odmah od nule, no standardno igranje će također biti podržano. Kako sami kreatori kažu, bez obzira na koji način će se proživljavati ova avantura, jednako će se doživjeti pripovijedanje, umjetnički integritet i inventivne zagonetke.

Također, u ovoj avanturi imat ćemo i suputnika u obliku letećeg satnog mehanizma koji će nam pomagati na putovanju. Kako je riječ o pomoćniku koji ne priča, komunikacija će se odvijati gestikulacijom koja će daljnjim interakcijama evoluirati. Uz to, bit će podržana i mogućnost jednostavnog prebacivanja iz VR okruženja na PC te obratno kako bi se nastavila avantura bez ikakvih poteškoća.

Firmament bi po prvim planovima trebali zaigrati u šestom mjesecu iduće godine ako za početak prikupi zacrtani cilj od 1,285,000 dolara za što ima još 30 dana, a kako je krenulo, taj iznos bi se mogao brzo skupiti. U tome možete i vi pomoći, no potrebno je uložiti 30 dolara što je minimalna cijena s kojom se dobije igra.

Komentari (1)

  • Chronosus

    27.03.2019 - 13:37

    Više ovakvih igara! Obduction već neko vrijeme imam na wishlisti ali nikako da dođem do nje. Što se tiče VR-a, ako netko ima Vive i nije probao The Gallery (izašle 2 epizode do sad) – najbolje VR iskustvo do sad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?