HCL.HR

Stižu nove Formula 1 igre, ali u njima nećemo voziti bolide

Lovro Maroševac 10.03.2020.   •   3 komentara


Nakon atrakcija u vidu dinosaura, zoološkog i zabavnog parka, sada će nam uslijediti rad brendu Formule 1.

Formula 1 smatra se jednim od najpoznatijih svjetskih brendova i vrijeme joj je da se ubaci u menadžerski žanr kako bi dobila prvu pravu punokrvnu igru tog tipa. Tako barem misli Frontier Developments, izdavač poznat upravo po takvim videoigrama. Britanski studio uspio je postići dogovor s čelnicima najbržeg cirkusa na svijetu.

Nakon dugotrajnih pregovora, dogovoreno je kako će Frontier Developments napraviti četiri F1 igre. Prvoj je izlazak na rasporedu 2022., dok će ostatak izaći do 2025. godine. Formula 1 igra, koja je u planu za dvije godine, pojavit će se na računalima i konzolama. Iako su u planu četiri, izrada novih F1 videoigara nakon 2022. ovisit će o prodaji i uspješnosti neimenovane prve igre.

Dakako, sve te igre bit će menadžerskog žanra, dok će simulacije vožnje i dalje raditi ekipa Codemastersa.

„Sretni smo što možemo potvrditi da smo dobili licencu Formule 1 na duži niz godina. F1 je jedan od najpopularnijih sportskih događaja u svijetu te vjerujemo da ćemo kombinacijom njihovog brenda i našeg iskustva u menadžerskim igrama dostaviti fantastično iskustvo publici širem svijeta“, rekao je glavni čovjek Frontiera David Braben.

Studio sa sjedištem u Cambridgeu proizveo je brojne popularne naslove i postao sinonim za ovaj tip žanra. Posljednja velika igra koju su predstavili fanovima je vrlo uspješni Planet Zoo. Prethodno su izdali Jurassic World: Evolution, koji je postao popularni serijal na našem YouTube kanalu, te Planet Coaster i Elite: Dangerous.

Između ostalog, iz Frontier Developmentsa su potpisali ugovor kojim se obvezuju izdati pet novih projekata. Dva velika IP-a su predviđena za izlazak 2022. godine na svim platformama za igranje. Nisu poznati svi projekti, ali iz studija uvjeravaju da će biti od velike važnosti.

Komentari (3)

  • Darac83

    10.03.2020 - 20:12

    Bilo je davnih dana F1 managera na PC-ju. Volio sam ih. ?

  • Yogar

    10.03.2020 - 20:37

    Steta sto playsport games ne zeli napraviti novi dio motorsport managera,frontier bi takvo nesto tesko nadmasio

  • Klaudio89

    11.03.2020 - 04:57

    Kad se sjetim F1:Online igrice,to su bili dani,a menadžerski dio bih isto jednom dao probati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?