HCL.HR

Frontlines: Fuel of War – u 2024. SAD i Europa zaratili protiv Rusije i Kine…

Zoran Žalac 25.02.2023.   •   3 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 15 godina lansirana je ambiciozna pucačina iz prvog lica Frontlines: Fuel of War, neki će reći u najgore moguće vrijeme.

Pucačine otprije 15 godina nisu nam predviđale lijepu budućnost. Crysis je tako rekao da će 2020. godine na naš planet sletjeti vanzemaljske lignje, a Frontlines: Fuel of War prorekao je da će 2024. godine zaratiti istok i zapad. Ova potonja igra lansirana je upravo na današnji dan prije 15 godina kao ambiciozna pucačina sada propale tvrtke THQ.

Frontlines: Fuel of War u to je vrijeme predviđao moderno ratovanje pomoću dronova kamikaza te je u tom pogledu bio bliže futurističkom sukobu nego CoD: Modern Warfare koji se pojavio četiri mjeseca prije ove igre. Frontlines je imao single-player i multiplayer modove, a osnova obaju komponenti bila je mehanika osvajanja ratišta. Naime, kako su igrači pomicali crtu bojišnice, tako su dobivali ili gubili određene bonuse u vidu oružja i opreme.

Kako su igrači pomicali crtu bojišnice, tako su dobivali ili gubili određene bonuse u vidu oružja i opreme.

Frontlines: Fuel of War u svoje je vrijeme bio ambiciozna pucačina s prilično velikim mapama (bilo ih je sveukupno 13). Također je podržavao 64 igrača po meču na PC-ju te 50 igrača na konzolama, čemu se nisu približile ni Battlefield te Call of Duty igre na sedmoj generaciji konzola. U single-player porciji igre moglo se igrati samo s WC grupom (SAD i Europa), dok se u multiplayeru moglo birati između zapada i istoka (Rusijek i Kine).

Igra je bila lansirana za PC i Xbox 360 konzolu. U razvoju je bila i verzija za PlayStation 3, ali je naposlijetku otkazana. Frontlines nije imao loše ocjene po izlasku, ali se može reći da je izašao u krivo vrijeme. U trenutku kad se igra pojavila, Call of Duty 4: Modern Warfare već se nametnuo kao tada najpopularnija multiplayer pucačina pa za Frontlines jednostavno nije bilo mjesta. Igra je zato bila kratkog vijeka te su joj serveri bili ugašeni krajem 2012. godine.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (3)

  • Sermon

    25.02.2023 - 18:24

    Odlicna bila

  • Iceman73

    25.02.2023 - 19:25

    Odigral sam na Xbx360,ok pucačina!

  • ukek

    25.02.2023 - 19:49

    Odigralo se na x360, mada pored svih onih drugih koje tada izlazile, ova mi je bila meh.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?