HCL.HR

Game of Thrones infografika objasnila tko je tata najpoznatijem kopiletu

Zoran Žalac 30.06.2016.   •   18 komentara   •   Zanimljivosti


Game of Thrones je u završnici svoje šeste sezone ostavio mali misterij koji je ubrzo ipak demistificiran kao potvrda teorije koju su fanovi imali već godinama.

game-of-thrones-s06 (3)

Ako još niste odgledali završnicu šeste sezone popularnog Game of Thronesa, učinite si uslugu pa prestanite ovdje s čitanjem kako si ne bi spoilali nešto što bi vam čitav internet svejedno mogao spoilati.

Naime, u zadnjoj epizodi otkriveno je kako je izvjesni Jon Snow, najpoznatije kopile Winterfella, zapravo sin Lyanne Stark. Međutim, iako je izravno sugerirano tko je majka, ostalo je prešućeno (ili prešaptano) tko je Jonov otac. Naravno, nije tu bilo mnogo dvojbe, s obzirom na kontekst pozadinske priče, no ubrzo je i to otkriveno.

Na službenom blogu Game of Thronesa potvrđena je dugogodišnja „R+L=J“ teorija kojom su fanovi slutili da je Jon Snow dijete Lyanne Stark i Rhaegara Targaryjena. U interesantnoj, možda i pomalo konfuznoj infografici objašnjeno je dosta toga, čak i čitateljima književnog serijala A Song of Ice and Fire za koje je ovo također „službena istina“, odnosno nije referentni materijal samo za TV seriju.

got-info-jon

Označeno sa: ,

Komentari (18)

  • RapthorPechina

    30.06.2016 - 14:28

    Nije bilo teško zaključiti u zadnjoj epizodi tko su roditelji…

  • Benjamin Scrool

    30.06.2016 - 15:11

    U zadnjoj epizodi nije bilo potvrđeno da je Rhaegar Targaryen Jonov otac, ali ovo to napokon potvrđuje.

    • DjokaBA

      @Benjamin Scrool, 30.06.2016 - 20:54

      Ne nego je Lyanna bila kurva, pa se parila sa raznoraznim muskarcima. Bila sa jednim, zabranjena ljubav i to je to.. znalo se odavno, nije morao ovaj grafik.

    • mili1985

      @DjokaBA, 30.06.2016 - 23:53

      Haha pa nemoj se odmah pjeniti, kao da je ne znam šta rekao 🙂
      Ja sam u početku mislio da je ona bila i sa Robertom Baratheonom, tako da je ovo razjasnilo mi neke stvari.

    • DjokaBA

      @mili1985, 01.07.2016 - 17:55

      Hahah ma tako sam napisao bzv, ne znam ni sam sto 😀 … Ma kakav Robert, oni su se videli jednom u zivotu, i on se na prvu kao zaljubio u nju.

  • bartul_9

    30.06.2016 - 15:19

    Znaci Rhaegar i Deny su brat i sestra?

    Jon Snow i Deny su nista?

    • RapthorPechina

      @bartul_9, 30.06.2016 - 16:35

      Deny je Johnu teta…

    • bartul_9

      @RapthorPechina, 30.06.2016 - 16:47

      Aee, pa logicno je, jesam i ja glupast.

  • Payo

    30.06.2016 - 15:19

    Ono kad skužiš da je Daenerys Jonova tetka. 😀

  • MaliMicek

    30.06.2016 - 18:33

    Ne kužim baš ovo otkrivanje tople vode. Mislim na ovaj graf i tu teoriju. Lyanna nije bila oteta kao službeno oteta nego je više pobjegla sa Rhaegarom. Nije htjela ić jer je znala da će to bit uzrok ratu, a Barateonovima dodatna isprika (pošto su je Starkovi imali još od ubojstva Nedova oca i buraza mu da jurcaju na jug) no opet ona nije voljela Roberta (vidjeli su se jednom ak se ne varam) i željela je otići s Rhaegarom iako taj svijet za njih nije bio moguć zbog sranja koje je prouzročio mad king.To je doba dogovorenih brakova i to što su si Robert i Lyanna bili obećani ne znači da ga je ona voljela. Po svim opisima Rhaegara u knjigama i seriji sumnjam da ju je oteo i silovao, više je vjerovatno da je to bila tajna, zabranjena ljubav. I u seriji je navedeno da je na jednom turniru Rhaegar Lyanni dao nekakvo prelijepo cvijeće dok si ženu nije ni pogledao. Znajući kakav je Robert, Ned šuti i na svoj sram priznaje njeno dijete, znajući da će ga ubiti, kasnije vjerujem, u razmišljanju je čak i sretan što mu sestra nije završila s Robertom kada je vidio kakav je loš kralj i muž bio dugi niz godina. Mislim, iako neki detalji nisu spomenuti u knjigama logično razmišljanje me navelo na to da je Jon sin Rhaegara i Lyanne još na kraju druge sezone. Ta “teorija” koja postoji već neko vrijeme je za bilo koga tko je obraćao pažnju na neke sitnice odavno podrvrđena istina.

    • Zoran Žalac

      @MaliMicek, 30.06.2016 - 22:13

      Službeno je službeno, koliko god predvidivo bilo.

  • nemanjabl

    30.06.2016 - 19:19

    Lord Commander of the Night’s Watch.
    – A bastard by some tavern slut.
    Perhaps, but that wasn’t Ned Stark’s way.

    Za mene je ova scena sa Stannisom bila confirmation, a ima čitava kompilacija scena koje su prije season 6 finale dale naslutiti da je r+l=j teorija tačna, ali dobro je da se više ne mora gatati. 😀

  • croBilly394

    30.06.2016 - 21:00

    Hebem mu tetku.

    • trubaon

      @croBilly394, 01.07.2016 - 01:28

      i ja bi rado 🙂

  • Dragan[MKD]

    01.07.2016 - 00:28

    Bas steta sto su ispali us srodstvo sa Danny a ja sam se ponadao da ce on da postati Danny’s suprug i da ce vladati zajedno a winterfell ce ostati na Sansi na kraju jer sam cijelo vrijeme smatro da ce oni dvojicu biti super par i da su jedini posteni koji zasluzuju da vladaju sa Westeros. Mozda mi je imaginacija postala previse razuzdana.

    • nemanjabl

      @Dragan[MKD], 01.07.2016 - 00:31

      Pa preci su im bili skloni incestu tako da ni to nije isključeno haha

  • Kralj Budala

    01.07.2016 - 21:19

    Kako dokazati da je on Targaryen ili prijestolonasljednik?

    SPOJLER

    Ja to zamišljam ovako: U preostalim epizodama Daenerys će zauzeti tron, one će sve pobiti tamo vamo. U međuvremenu će Brann Jonu ipričati svoju viziju i da bi trebo ići ostvariti svoje pravo na to, pokupiti zmajeve i one bijele šetače pobiti sa tim oružjem. Brann ostaje u na sjeveru kao vladar i kralj sjevera, pravi i nasljednike budući da kroz one svoje vizije može hodati i utjecati i na real life, ostalo si zamislite ili ne, uglavnom kuća Stark može opstati i u budućnosti. E sad se Jon pojavljuje pred svojom tetkom koja sjedi na tronu i naravno ne vjeruje mu ni riječi, naredi onom zmaju da ga spali. Međutim nakon vatrenog inferna Jon stoji gol golacat pred njom i kosa mu je naravno bijela, ta činjenica da nije izgorijo i boja kose dokazuju da je i on zmajeve krvi i prijestolonasljednik. Daenerys kupi svoje prnje, ostavlja dva zmaja Jonu ili ga oni svakako nakon te scene sljede i prihvaćaju, ona sa svojim alfa zmajem se vraća onom mulcu Dariu. Jon poljeće sa svoja dva zmaja na sjever i šuta zombi vojsku u dupe. Patuljak ostaje u sada u službi Jonu. Kraj. Više manje tako završava – po mom mišljenu. Za ostale likove nisam razmišljao ili me mrzilo pisati.

  • Negan

    03.07.2016 - 06:17

    Moras zbilja biti debil da ne skuzis sam. 🙁
    Jos se od prve sezone govori o Rhaegaru i ‘manjku’ Targaryena pa ono, nije mu Varys stari valjda. Bilo bi svejedno zgodno vidjeti Harrenhal iduce sezone, reda radi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?