HCL.HR

Games for Windows Live ipak se ne gasi idućeg mjeseca?

nebel 23.06.2014.   •   2 komentara


Premda je prošle godine najavio gašenje svoje Games For Windows Live usluge, Microsoft se u međuvremenu predomislio oko toga, ali očito još nije našao valjanu alternativu tom scenariju.

Krajem kolovoza prošle godine Microsoft je nedvosmisleno najavio gašenje Games for Windows Live usluge, a time i online komponenti PC igara kao što su Dark Souls, GTA IV, Dirt 3, Resident Evil 5 itd. Dobar dio tih naslova koji su koristili GFWL već su prešli na Valveov Steamworks upravo iz tog razloga, a najnoviji takav slučaj je upravo Microsoftov vlastiti tim Twisted Pixel Games sa svojim Ms. Splosion Manom.

Međutim, u Microsoftu tvrde kako ne planiraju umiroviti GFWL početkom idućeg mjeseca. U izjavi za Game Informer, iz Microsofta su priopćili sljedeće:

„Nastavljamo s podrškom Games for Windows Live usluge. Kao što je ranije najavljeno, u sklopu prelaska s MS bodova na stvarnu valutu PC marketplace na Xbox.com je zatvoren. Iako kupci više ne mogu kupiti nove igre s virtualnog tržišta ili primati ažuriranja za njih, mogu nastaviti uživati u prethodno kupljenom sadržaju tako da ga kao i obično preuzmu kroz Games for Windows klijent. Ostajemo predani investiranju u PC gaming u nadolazećim godinama i radujemo se što ćemo podijeliti više o tome s vama u budućnosti.“

Dakle – usluga se ne gasi, iako to sada već i nije toliko bitno kada je većina igara prebačena na Steam. Microsoftu je ovo očito tek pitanje principa pa ne smije direktno ubiti GFWL jer bi tako priznao promašaj. Umjesto toga radije će ga tiho eutanazirati i njegovo gašenje najaviti onda kada se više nitko ne bude ni sjećao tog nesretnog programa.

Komentari (2)

  • xGAME

    23.06.2014 - 16:29

    Sad kad bi se jos Uplay eliminirao.

    • Red Falcon 2

      @xGAME, 23.06.2014 - 17:59

      Iz tvojih usta u Božje uši.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?